Nagyot nőtt a bitcoin-bányászattal foglalkozó Bit Digital bevétele

-

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett Bit Digital vállalat beszámolójából az derül ki, hogy a bányászattal foglalkozó cég bevételei nagyot nőttek az utóbbi időben, ráadásul az új, mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegük is jól startolt.

A cég 2023-as bevételei 44,9 millió dollárra emelkedtek, ez 39%-kal magasabb az egy évvel ezelőtti, 2022-es számoknak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat 1507 bitcoint tudott kibányászni tavaly, ez pedig 21%-os növekedésnek számít éves viszonylatban.

A bányászattal megszerzett bitcoin piaci ára elérte a 97 millió dollárt.

A Bit Digital úgy fogalmazott, hogy a megnövekedett bevételek a hashráta növekedésének tulajdoníthatók, bár ezt némileg csökkentette, hogy a hálózat bányászati nehézsége is nagyot nőtt ebben a periódusban.

Forrás: Bit Digital
Forrás: Bit Digital

A jelentések alapján a cég teljes vagyona eléri a 189,3 millió dollárt, a cég pedig 152,7 millió dollárra van értékelve.

Az éves bevételek tekintetében a részvényekre darabonként 12 centes nyereség jut, miután a bevételeket csökkentik a hiteltörlesztés, az adók, és az amortizáció mértékével.

2023-ra a vállalat nagyot fejlesztett az infrastruktúráján, és év végére már három országban működtetett bányász-létesítményeket, hét helyszínen.

Ez hatalmas előre lépésnek számít a vállalat műveleteiben, a portfóliójukban. A cég elmondta, a távlati terveik között szerepel, hogy a lehető legtisztább energiaforrásokat hasznosítsák.

„2023-ban kezdtük el Izlandon terjeszkedni, hogy a Bit Digital földrajzilag se legyen kiszolgáltatva az Észak-amerikai kontinensnek. Az izlandi kormányzat vállalkozásbarát politikája, és a rengeteg olcsó, tiszta energia nagyon vonzó régióvá teszi a szigetet. A tavalyi év a ciklus talán legalacsonyabb árfolyamával indult, de aztán a folytatásra nem lehet panaszunk, és 2024-ben valószínűleg új rekordot láthatunk majd.”

A cég úgy nyilatkozott, hogy a működés során arra törekednek, hogy bármilyen árfolyam mellett, bármilyen piaci kondíciók esetén folytatni tudják a bányászatot.

A vállalat emellett egy másik téren, a mesterséges intelligenciában is lát fantáziát, és ilyen téren is változásokra törekednek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyik terv alapján saját gépparkot tartanának fent, amelynek a számítási kapacitását, főleg videókártyák funkcióit, felhőszolgáltatás keretein belül adnák bérbe a felhasználóknak.

A kezdeti tesztek ígéretesek, még éppen, csak elindították ezt a részleget, de már most több millió dolláros bevételt tudtak ezzel elérni idén februárra.

Olvastad már? A Bitcoin és az Ethereum merülése, ez a három altcoin kitűzte a célját

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!