Nagyot lendíthet a kriptók terjedésén, ha az USA szövetségi szinten is engedélyezi a fizetést azokkal

-

Az állami szintű szabályozás helyett az USA számviteli hatósága ismét szövetségi szintű üggyé minősítené a kriptopénzes fizetési szolgáltatók engedélyezési eljárását.
Brian Brooks, a jelenlegi USA számvevőszék jogi vezetője, és egyben a Coinbase korábbi jogi tisztviselője elég keményen dolgozik azon, hogy a különböző engedélyezési eljárások és szabályok az USA szövetségi szintű törvényhozása elé kerüljenek, ne maradjanak állami szinten.

Ha a fizetési cégek szövetségi engedélyeket kapnak, akkor ez nagyban segítheti a terjedést, hiszen a nagyobb cégeknek sokkal könnyebb lesz államhatárokon átnyúlva dolgozni.
Az USA állami és szövetségi törvénykezése sokszor kivehetetlen bonyolultságú, és nem könnyíti meg a kriptós cégek dolgát, hogy az országban üzleteljenek.
Az elemzők mindenesetre úgy vélik, lesznek államok, amelyek első körben nem fogják feltétel nélkül támogatni a szövetségi engedélyek kiadását, erre példaként említenek egy jelenleg is folyó jogi egyeztetést, amely a New York Pénzügyi Hatósága és a számvevőszék között zajlik a fintech cégek kapcsán.
Michelle Gitlitz, a Law360-tól egy interjúban így beszélt erről:

„Én nem látom okát annak, hogy a pénzügyi szabályozók, mint amilyen a New York Pénzügyi Hatóság is, máshogyan bíráljanak el egy fizetési szolgáltatást, mint egy fintech szolgáltatást. Szerintem nem is fognak máshogy dönteni.”

Augusztus végén a CSBS, a bankfelügyelet elnöke, John Ryan adott ki egy nyilatkozatot, amely alapján a szervezet nem ért egyet a fintech cégek szövetségi engedélyezésének kezdeményezésével, és szerintük ebben a kérdésben a számvevőszék átlépné a hatáskörét.

„A számvevőszék fizetési cégeket illető beadvány nem sokban különbözik a fintech szektort érintő beadványtól. Márpedig azt elutasította a szövetségi bíróság, és a számvevőszék sem kapott jogkört arra, hogy olyan vállalatokkal dolgozzon együtt, amelyek nem kezelnek letéteket. Az államok egyelőre nem támogatnak egy ilyen alkotmányellenesnek tűnő megoldást.”

Mindezek ellenére a számvevőszék a múlt héten kihirdette, hogy ők felkészültek az engedélyezési kérelmek feldolgozására, hogy szövetségi banki felhatalmazást adhassanak az igénylő vállalatok számára.


A kriptoközösség érthető módon pozitívan fogadta Brian Brooks bejelentését.

Olvastad már? Az új svájci törvények erős alapot adhatnak a blokklánc és kriptopénzek számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!