Nagy változások a stablecoinok terén, a Tether földbe döngölte az USDC-t

-

A kriptopiac legnépszerűbb stablecoinja kétségtelenül a Tether, amely 22 milliárddal növelte a kapitalizációját az elmúlt időszakban, egy nagyon egyszerű ténynek köszönhetően.

Ennek a növekedésnek a legnagyobb vesztese pedig az USDC lett, amely ezzel párhuzamosan 21 milliárd dollárt vesztett az értékéből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tether által kibocsátott stablecoin, az USDT nemrégiben új rekordot ért el, és a piaci kapitalizációja meghaladta a 87 milliárd dollárt.

Az USDT terén szinte mindennaposnak számítanak a különböző pletykák, és időről időre szárnyra kapnak a hírek, amelyek megkérdőjelezik a megbízhatóságát, a fedezeti eszközök meglétét.

A növekedés oka az, hogy mindezek ellenére mégis ez számít a felhasználók és a kereskedők első számú stablecoinjának.

Emellett a BTC és az ETH után ez a kriptopénz birtokolja a képzeletbeli dobogó harmadik helyét.

A kriptopiac teljes körű visszahúzódást élt meg az utóbbi időszakban, több hatalmas csőddel és csalások sorozatával, ez mégsem jelentett akadályt az USDT számára.

Az elmúlt évben a piaci kapitalizációja 22 milliárd dollárral nőtt. Az USDC, a második legnagyobb stablecoin nem volt ilyen szerencsés idén, mintha ellenszélben kellett volna haladnia, a kapitalizációja 21 milliárddal csökkent ugyanebben az időszakban.

2022 nyarán 51 milliárdos készlettel állította be a rekordot, utána viszont lassú csökkenés kezdődött, amely az idei évben is folytatódott, és végül 45%-kal alacsonyabb kapitalizációhoz vezetett. A cikk írásakor az USDC készlete 24 milliárd dolláron áll.

A Tether 66 milliárd dollárral kezdte az idei évet, és az USDC szinte végig növekvő pályán mozgott, mára pedig 87 milliárdra növelte a kapitalizációját. Éves viszonylatban nézve ez 32%-os erősödést jelent.

A szakértők szerint a növekedés hátterében az általános népszerűség mellett még az állhat, hogy a feltörekvő piacokon az USDT számít az egyik legelterjedtebb kriptopénznek, és mindennapos használatban van.

A brazil adóhatóság egyik friss jelentéséből az is kiderül, hogy az országban végzett kriptopénz-tranzakciók 80%-a az USDT közreműködésével zajlik le.

A lakossági igények növekedése mellett a másik nagy hajtóerő a fokozódó intézményi érdeklődés, hiszen számos pénzintézet, befektetési alap, és egyéb szervezet arra vár, hogy az USA piacán engedélyezzék egy spot piaci BTC ETF elindulását, mivel a várakozások alapján ez nagy áremelkedéshez vezethet majd.

Ahhoz pedig, hogy ők belépjenek a piacra, az USDT tartalékolása a kézenfekvő megoldás.

A Santiment, egy blokklánc-elemző platform legutóbbi jelentéséből kiderül, hogy jelentős emelkedés látható a 100 ezer dollárnál nagyobb értékű USDT-tranzakciók számában, ilyenből most már heti szinten 40 ezernél is többet bonyolítanak a felhasználók.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptopiaci kereskedési volumen idén márciusban járt ezeken a szinteken legutóbb, amikor a banki válság kipattanásakor a BTC árfolyama a 21 ezer dolláros szintről a 29 ezer dolláros árfolyamig növekedett.

Az elemzők szerint minden jel arra utal, hogy a kriptopiacon már közel lehet az emelkedő trend megjelenése.

Olvastad már? A Binance kiterjeszti mozgásterét, Thaiföldet veszi célba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!