Nagy baj lehet a bitcoin ETF-ek esetén

-

A népszerű aranyrajongó közgazdász, Peter Schiff nemrégiben arra hívta fel a figyelmet, hogy azok, akik bitcoin ETF-be fektetnek, kizárólag a piaci kereskedési órákban tudnak hozzáférni a pénzükhöz, a bitcoin viszont a nap 24 órájában, az év 365 napján kereskedhető.

„A bitcoin ETF-ek esetében a legnagyobb baj az, hogy a likviditás csak az amerikai kereskedési órákban érhető el. Ha az árfolyam éjszaka zuhan be, vagy hétvégén, akkor a tulajdonosok nem tudnak mit tenni, meg kell várni a tőzsdei nyitást. Ez rettenetesen frusztráló lehet.”

Schiff rávilágított, hogy ugyanez történt, mikor a múlt héten a bitcoin árfolyama bezuhant, és elmondta, minél több bitcoin van az EF-ek tárcáiban, a hálózat annál érzékenyebben reagálhat egy nagyobb zuhanásra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett az ETF-vásárlók főleg kereskedőként viselkednek, tehát ha nagy esés jön, akkor igyekeznek majd kiszállni a piacról.

Az arany esetében viszont ettől nem kell tartani az elmondása alapján, mivel annak nem szokása éjszakénként bedőlni.

Schiff véleménye természetesen sokak figyelmét felkeltette.

A Bloomberg elemzője, James Seyffart arra hívta fel a figyelmet, hogy Schiff csak a bitcoin ETF-et emelte ki, de ez valójában minden más típusú ETF-re is igaz.

„Ez nem kizárólag a bitcoinra érvényes. Arany ETF? Ugyanez a helyzet. Árucikkek, részvények? Szintén. Minden egyes tőzsdei termék, amelynek van bármiféle másik piaca, meg szokta tapasztalni, hogy az éjszakai, vagy a hétvégi órákban is van mozgás az árfolyamban.”

Más hozzászólók úgy vélekednek, hogy ez a helyzet külön kiemeli a valódi bitcoin vásárlását, és annak a saját tárolását, nem pedig harmadik felek igénybe vételét.

Simon Dixon, a Bank to the Future alapítója is beszállt a beszélgetésbe, és megjegyezte, hogy a piaci órákon kívül ráadásul venni sem lehet, nem csak az eladás lehetetlen, ezért érdemes valódi bitcoint tartani, és nem csak egy papír-igazolást.

Mások szerint pedig Peter Schiff akaratlanul is, de pontosan a bitcoin mellett érvelt ezzel a nézetével.

„Ez egy nagyon jó indok, hogy a világ piacai miért fognak ténylegesen digitalizálódni. Elérhetőség kell a nap 24 órájában, különböző pénznemek támogatásával, mindezt azonnali elszámolással, és blokkláncos hálózattal, ez lesz a jövő, mindenhol ez fog elterjedni.”

Olvastad már? Vége a zűrzavarnak? Az első kriptopénz szárnyalásának előrejelzése – elemzői meglátások

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!