Mitől esik ma a kriptopiac? 140 millió dollárt likvidáltak az elmúlt 4 órában

-

A kriptopénzek szerelmesei hullámvasúton találják magukat, mivel a kriptopiac az elmúlt nap során zuhanásba kezdett, és a kereskedők zavartan vakarják a fejüket.

Az elmúlt hónapokban a kriptovalutákat övező pozitív érzelmek megugrása ellenére a Bitcoin árfolyama megbicsaklott a bikás lépések fenntartására tett kísérletében, megbotlott a jelentős 74 ezer dolláros küszöbértéknél.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfrissebb piaci adatok komor képet festenek: az Ethereum (ETH) több mint 5 százalékos zuhanásnak volt tanúja ma, és 2.962 dollár körüli mélypontra süllyedt.

A volatilitás viharának átvészelése érdekében egyre több befektető helyezi át a hangsúlyt a kiszámíthatatlan altcoin-piacról a viszonylag stabil birodalmakra, mind a stablecoinok, mind a Bitcoin piacára.

Ez az eltolódás tükröződik a Bitcoin dominanciájában, amely kedden 1 százalékkal 55,16 százalék körüli értékre emelkedett.

A likvidálások egyre nőnek, ahogy a volatilitás csúcsra jár

Miközben a kriptopénzek egyre volatilisebbé válnak, a bukások kézzelfoghatóak: csak az elmúlt négy órában több mint 100 millió dollár értékben likvidáltak long kereskedőket, ami az elmúlt 24 órában eltörölt közel 300 millió dollár elképesztő összegét gyarapítja.

kriptopiac
Forrás: X

A kriptoszférában uralkodó tumultus az elkövetkező napokban tovább fokozódhat, mivel minden szem a nagy hatású eseményekre szegeződik, nevezetesen az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékbankja által a kamatlábakra vonatkozó kulcsfontosságú adatok közelgő közzétételére és a Federal Open Market Committee (FOMC) szerdai ülésére.

Ezenkívül a Binance korábbi vezérigazgatójának, CZ-nek a közelgő elítélése azzal fenyeget, hogy tovább borzolja a piac amúgy is zavaros vizeit.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Van még reménya kriptopiac számára?

A kriptopénzpiac már most makro bikaciklusban van a Bitcoin közelmúltbeli feleződését és a spot BTC ETF-ek hongkongi és amerikai jóváhagyását követően.

Ebből kifolyólag egy esetleges kriptopiaci fellendülés a következő hónapokban bármikor új történelmi csúcsra (ATH) repítheti a Bitcoin árfolyamát.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Miért uralja az USDT a stablecoin piac 70%-át?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!