Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

-

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára.

A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika is vételi jelzést villant a bitcoin (BTC) számára, potenciálisan vonzó belépési pontot jelezve a piaci szereplők számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitfinex legfrissebb Alpha jelentése szerint a Market Value to Realized Value (MVRV) mérőszám és a Open Interest (OI) weighted funding rate, amely a bitcoin határidős pozíciók birtoklásának költségét mutatja, kedvező vételi lehetőséget jelez a BTC befektetők számára.

Egy vonzó belépési pont a BTC befektetők számára

Az MVRV mutató, ami döntő szerepet játszik annak meghatározásában, hogy a BTC túlértékelt vagy alulértékelt-e a valós értékéhez képest, április eleje óta csökkenő tendenciát mutat.

A 3,5 feletti érték azt jelzi, hogy a Bitcoin-piac közel van a csúcsához, míg az egy pont alatti érték a mélypontot jelzi.

Április 26-ra az MVRV-arány 10,5%-kal, 2,21-re esett a havi csúcsról, ami arra utal, hogy a BTC jelenleg alulértékelt lehet.

bitcoin
Forrás: blog.bitfinex.com

A 90 napos átlag alatti MVRV-arányt, amely jelenleg 2,44-nél van, gyakran jelentős hozamok követik.

Mindez alátámasztja a Bitfinex állításait, miszerint a jelenlegi kereskedési szituáció jövedelmező lehetőség lehet a Bitcoin befektetések számára.

Másrészt az OI-vel súlyozott finanszírozási ráta április 24-én pozitív elmozdulásnak volt tanúja, miután az előző héten a negatív zónába esett.

A mérőszám április 14-én egészen -0,0071%-ig esett. A Bitfinex szerint a negatívból pozitívra váltás a finanszírozási rátában a long Bitcoin pozíciók iránti növekvő érdeklődést és a piaci hangulat változását jelzi a medvésről a bika felé.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a kereskedők egyre inkább hajlandóak többet fizetni olyan pozíciók tartásáért, amelyek a BTC értékének emelkedésére fogadnak.

A Bitcoin dominanciája csökken

Figyelemre méltó, hogy az alacsony MVRV-arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány nem garantálja, hogy a Bitcoin jelenlegi 59.675 dolláros helyi mélypontja kitart, mielőtt a kriptopénz új történelmi csúcsot ér el.

Azonban ezek a mérőszámok történelmileg egybeestek a BTC mélypontjával, ami arra utal, hogy az eszköz nem eshet e szint alá.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A on-chain bikás jelek mellett a Bitcoin dominanciája csökkent, ahogy a figyelem az altcoinok felé tolódik, amelyek felülmúlják a vezető digitális eszköz teljesítményét.

Az elemzők szerint az eltolódás azért következik be, mert a Bitcoin kínálatnövekedésének csökkenése hosszú távon bikás fejleménynek számít, ami növeli a befektetők kockázati étvágyát, és arra készteti őket, hogy az alternatív eszközökben keressenek magasabb hozamot.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!