Mitől csökkent ma a kriptopiac?

-

A Bitcoin-Halving utáni megnövekedett áringadozás ellenére a kriptoeszközök árfolyamában a top tokenek folyamatosan semleges hangulatot mutatnak a saját grafikonjaikon, ami bizonytalanságot jelez a piac jövőbeli irányát illetően.

A Bitcoin esése által elindított legutóbbi szabadesés jelentős, összesen több mint 157 millió dolláros likvidálásokhoz vezetett az elmúlt 24 órában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin áresése a közelmúltbeli csúcsokról nagyobb eladási hullámot indított el a kriptopiacon, ami az altcoinokat is nagyobb mértékben érintette.

A Bitcoin napközbeni 62.389 dolláros mélypontja több mint egy hete a legalacsonyabb pontját jelentette, hozzájárulva a negatív hangulathoz a piacon.

kripto
Forrás: coingecko.com

Emellett március eleje óta továbbra is a 61.025 és 73.754 dollár közötti konszolidált sávban kereskedik, ami a BTC árfolyamának gyenge árfolyammozgását jelzi.

Az altcoin lavina: Shiba Inu, Solana merülésbe kezd!

Ez a csökkenő nyomás más kriptovalutákra is kiterjedt, sokan 2% és 15% közötti veszteséget szenvedtek el.

Különösen a Solana (SOL) és a Shiba Inu szenvedett körülbelül 6%-os csökkenést, míg a Solanához kapcsolódó mémérmék, mint a Dogwifhat és a Bonk még meredekebb veszteségeket szenvedtek el, 11,80%-kal, illetve 13,45%-kal estek.

A hirtelen áresés néhány befektetőt váratlanul ért, ami több millió likvidálást eredményezett a különböző kriptotőzsdéken.

A CoinGlass adatai szerint a likvidálások összege 157,29 millió dollárt tett ki, aminek jelentős részét, 42,22 millió dollárt a Bitcoin tette ki.

A befektetőket váratlanul érte a meglepetés!

A kriptopénzpiac esése azonban a vártnál magasabb inflációs adatok közzétételével egy időben történt, mely felvetette a befektetők aggodalmát a világgazdaság kilátásaival kapcsolatban.

A CNBC beszámolója szerint az élelmiszerek és energia kivételével az alapvető lakossági fogyasztási kiadások (PCE) árindexe márciusban 2,8%-kal nőtt éves szinten, megfelelve a februári adatnak és némileg meghaladva a várakozásokat.

A Fed kamatemelési terve

A Federal Reserve 2%-os inflációs célt tűzött ki maga elé, ezt a küszöbértéket a core PCE az elmúlt három évben meghaladta.

A Fed szorosan figyelemmel kíséri a PCE-t, mert az korrigálja a fogyasztói magatartás változását.

A legutóbbi inflációs jelentés a korábbi negatív inflációs híreket követi, ami arra enged következtetni, hogy a Fed legalább a nyárig változatlanul tarthatja a kamatlábakat, hacsak az adatokban nem történik jelentős változás.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Magas a tét a FOMC ülésén

A Federal Open Market Committee (FOMC) ülése már csak négy napra van, és minden szem a monetáris politikát hamarosan meghatározó döntésekre szegeződik.

Ennek a kulcsfontosságú találkozónak az eredményei hatással lehetnek mind a hagyományos pénzügyi piacokra, mind a kriptopénzek világára az elkövetkező hónapokban.

Egy biztos: a következő napok katasztrofálisak lesznek a befektetők számára.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az ETFSwap (ETFS) előértékesítése csaknem elfogyott 750.000 dollár után, miért érdemes most beszállni!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!