Kezd visszatérni az élet az NFT-szektorba

-

Az első negyedévben a bitcoin új történelmi csúcsokat ért el, az NFT piac pedig tavaly ótta legjobb teljesítményét mutatja.

Az NFT szektor 50%-os kereskedelmi forgalomnövekedést regisztrált, amely elérte a 3,9 milliárd dollárt, valamint 13%-os növekedést az eladások számában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ismét kezd népszerű lenni az NFT szektor

Ez a negyedév jelentős növekedést hozott az NFT-k piacán, amely tükrözi a szélesebb piac lendületét.

Az 2024-es első negyedév végére az NFT szektor 3,9 milliárd dollárnyi forgalmat ért el, 50%-os növekedéssel az 2023-as negyedik negyedévhez képest.

NFT
Forrás: dappradar.com

Emellett 11,6 millió egyedi NFT eladást regisztráltak, 13%-os emelkedéssel.

Ez azt jelenti, hogy az 2024-es első negyedév az 2023-as első negyedév óta a legjobb teljesítményt mutatta.

Hogyan teljesítenek az NFT piacterek?

Ha megvizsgáljuk az NFT piacterek jelenlegi helyzetét, a Blur továbbra is vezet a kereskedelmi forgalomban, 50%-os piaci részesedéssel, amit a Magic Eden követ, amely most 17%-os részesedéssel rendelkezik.

Megjegyzésre méltó, hogy az OKX NFT piactér 2023-ban második helyen állt, 1 milliárd dolláros kereskedelmi forgalommal.

Most viszont 53%-os csökkenést tapasztaltak, és ez a változás összefüggésben van a felhasználói érdeklődés változásaival, mivel a Bitcoin Ordinals népszerűsége kissé csökkent, és ez a projekt nagyban felelős volt az OKX Marketplace sikeréért.

Forrás: dappradar.com

Ezenkívül, az iparágban tapasztalható trendekkel összhangban, a Solana jelentős fellendülést mutatott az NFT térben.

A Magic Eden mellett, amely mindig is fontos szerepet játszott a Solana piacán, az új piactér, a Tensor is belépett az első 5-be ebben a negyedévben.

A Tensor kiemelkedőnek tekinthető, mert ebben a negyedévben a legtöbb NFT eladást érte el, és jelentős felhasználói érdeklődést vonzott magához, amely az aktivitásban is tetten érhető.

Vonzereje nagyrészt az alacsony NFT-árakból származik, valamint a saját token, a TNSR bejelentéséből, amely lehetővé teszi a birtokosainak, hogy irányítsák a protokollt, szavazzanak a fontos kérdésekben.

Az airdrop lehetősége pedig továbbra is vonzza a figyelmet.

A legjobb NFT kollekciók

A negyedév legjobb 5 NFT gyűjteményét tekintve kereskedelmi forgalom alapján, a felállás nagyrészt változatlan maradt az előző negyedévhez képest, kivéve a DeGods-ot, amely most elfoglalta a CryptoPunks pozícióját, az ötödik helyen.

Forrás: dappradar.com

A Yuga Labs NFT gyűjteményei továbbra is uralják a piacot, bár rangsoruk megváltozott.

Figyelemre méltó, hogy a Pudgy Penguins túlszárnyalta a BAYC-t a teljes piaci kapitalizációban, mivel megközelítette a fél milliárd dolláros összértéket.

Mindezt a hosszadalmas medvepiac ellenére, így a befektetők, vásárlók jól kalkuláltak, örülhetne a döntésüknek.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A blokkláncos játékok területe számít a zászlóshajónak

A blokkláncos játékok továbbra is az Web3 iparág élén állnak, ahogy legfrissebb adatokból is látható ez, a terület egyértelműen a legnépszerűbb alkalmazásoknak ad otthont.

A játékok 30%-os dominanciával rendelkeznek az iparágon belül, ebben a negyedévben körülbelül 2,1 millió napi egyedi aktív tárcát használtak a játékosok, ami komoly mértékű, 59%-os növekedést jelent a megelőző időszakhoz képest.

Forrás: dappradar.com

Egyértelműen látszik, hogy a játékok és az NFT-k, különösen a játékokon belül felhasználható tokenek közötti együttműködés, kompatibilitás továbbra is vonzó szempont a közösség számára, kiemelve ezzel a terület jövőbeni potenciálját, hatalmas gazdasági jelentőségét.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Peter Brandt kétségeket ébreszt a Bitcoin bikafutás folytatásával kapcsolatban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!