Mit jósol a mesterséges intelligencia, mennyi lesz a BTC árfolyama?

-

Manapság divatosnak számít a mesterséges intelligenciával együtt spekulálni, és főleg igaz ez az olyan népszerű témák esetén, mint a BTC árfolyama.

A Bitcoin.com stábja ezért megkérdezett hat nyilvánosan elérhető MI-t, hogy az idei év végére mit jósolnak a BTC-vel kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A megkérdezett hat MI a ChatGPT 3,5 és a 4, a Bing, a Google Bard, a Claude és a Pi lett.

Az általuk alkalmazott prompt, amelyet mindegyiknek feltettek a Bitcoin.com újságírói, az alábbi lett:

„Ebben a kísérletben azt akarjuk meghatározni, hogy milyen árfolyamon fog gazdát cserélni a BTC az év végén. Mint szakértő, te fogod megadni nekünk ezt az előrejelzést, a célár elérésének a valószínűségét, és azt is, hogy mi alapján jutottál erre a következtetésre. A világgazdasági helyzetet a bizonytalanság uralja 2024 január 11-én, a BTC jelenlegi árfolyama pedig 47 ezer dollár. Az USA-ban 11 spot bitcoin ETF-et engedélyeztek január 10-én. Kevesebb, mint 15 ezer BTC vár kibányászásra a következő felezésig, amely várhatóan idén áprilisban következik be. A véleményed szerint mennyi lesz a BTC árfolyama 2024 december 31-én?”

Claude:

85 ezer dolláros árfolyamot várok a növekvő intézményi elterjedés, a szabályozás letisztulása, és a készletcsökkenés miatt.

Az ETF-ek indulása nagy jelentőségű, és hivatalos elismerésnek számít a BTC esetében.

A globális helyzet természetesen megakaszthatja a növekedést, de összességében a BTC fundamentális alapjai, és az, hogy egyfajta digitális aranyként tekintenek rá, megalapozza az árfolyam növekedését az idei évben is.

Pi:

A 11 ETF elindulása kétségtelenül izgalmas időszak kezdetét jelenti a kriptopiacon! Ez önmagában is nagy szó, de a tétet tovább emeli a közeledő felezés.

A jelenlegi árszintet figyelembe véve, a közelmúltbeli események tükrében szerintem az árfolyam december végére elérheti a 75 ezer dolláros szintet.

Az ETF-ek új befektetők tömegét hozzák majd a területre, és a friss tőke áremelkedést eredményezhet.

A felezés miatt a friss készlet mennyisége lecsökken, ez jelentős esemény az ökoszisztémában. Historikusan elmondhatjuk, hogy az árfolyam a felezés évében mindig jelentősen megemelkedik.

Google Bard:
mesterséges intelligencia
Képernyőkép a Google Bard válaszáról

A világgazdasági helyzet kihívásokat tartogathat, a közelmúlt és a közeljövő eseményei optimista képet festenek a BTC számára.

Az ETF-ek elindulása, és a felezés alaposan megváltoztathatják a kereslet-kínálat dinamikáját, és akár 90 ezer dollár fölé emelhetik az árfolyamot.

Előre nem látható események ezt persze limitálhatják, és lehet, hogy a 70 ezres régió fölé már nem tud menni az ár idén.

Ahogy egyre jobban belemegyünk 2024-es évbe, mindenképpen érdemes felülvizsgálni az előrejelzéseinket, hogy hozzáigazíthassuk a világgazdasági változásokhoz, vagy a szabályozói fejleményekhez.

ChatGPT 3,5:

Figyelembe véve a kriptopénzek volatilitását, és a legtöbb faktor körüli bizonytalanságot, a piaci előrejelzés különösen problémásnak tekinthető.

A jelenlegi árszintet figyelembe, és azt figyelembe véve, hogy mennyi új ETF indult el, a növekedés potenciálja egyértelmű.

Ezek alapján a BTC árfolyama lehet, hogy eléri a 75-85 ezer dolláros régiót idén év végére, de ez természetesen csak becslés, nem pedig bizonyosság.”


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


ChatGPT4:

Ha figyelembe vesszük a piaci fluktuációt, és a befektetők óvatosságát, akkor az óvatos becslés a 40-60 ezer dollár közötti árfolyam lenne.

Ha ennél optimistábbak vagyunk, és figyelembe vesszük a növekvő elterjedést, a felezést, és az ETF-ek elindulását, akkor az ár elérheti a 60-80 ezer dolláros szintet is.

Ezek a becslések tiszta spekuláción alapulnak, és ennek megfelelően kell értelmezni őket. A kriptopiacot lehetetlen előre jelezni.

Bing:

Köszönöm a kérdést, nagyon szívesen megosztom, hogy mi a szakértői véleményem a BTC árfolamáról!

Ez persze nem pénzügyi tanács lesz, és ha kriptopénzbe akarsz fektetni, akkor érdemes alapos adatgyűjtést végezni a témában, több forrásból is.

Az általam begyűjtött információk alapján úgy becsülöm, a BTC árfolyama idén év végén 75 ezer dollár lesz.

A chatbotok is fejlődnek

Tavaly ősszel még sok esetben nem volt hajlandó árfolyamjóslatot adni egyik MI sem, és ha megtették, akkor is csak hosszas litánia után, amely szerint ők nem pénzügyi tanácsadók, és minden, amit mondanak, csak spekuláció, és semmire sem garancia. Mára viszont már más a helyzet.

Mind a hat megkérdezett MI hajlandó volt egyértelmű árat mondani, és összességében is sokkal optimistább képet festettek az idei év várható alakulásáról.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ez szintén ellentétes az őszi kilátásokkal, amikor a legtöbb MI még ennél jóval kevésbé volt derűlátó.

A mostani jóslatok ráadásul még viszonylag konzervatívnak tekinthetők, sokan az idei év végére már 100 ezer dollár fölötti árfolyamot várnak.

Olvastad már? Mi fog történni a Solana (SOL) árával, ha a Bitcoin átlépi a 60.000 dollárt?

Forrás

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!