A digitális renminbi törvényesen a kínai fiat valutával feleltethető meg.

Kína jegybank által kibocsátott digitális valutáját (CBDC) – vagyis a digitiális jüant – a készpénzeket illető törvények szerint kell majd szabályozni – legalábbis az ország jegybankjának egy vezetője szerint.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egy szeptember 14-én megjelent véleménycikkében Jifei Fan, a Kínai Jegybank helyettes kormányzója kiemelte a digitális jüan szabályozását illető alapelveket, amely a Kínai Népköztársaság hivatalos valutájának digitális megnyilvánulásának számít.

Fan szerint a digitális renminbi jogilag a hagyományos fiat valutával lesz megfeleltethető. A cikkben a helyettes kormányzó kiemelte, miszerint a digitális RMB likviditási szempontból vett „fő elhelyezkedése” az M0 osztály lesz, vagyis a valuta része lesz a bankjegyek és érmék készletének.

Mint olyannak, a digitális RMB-nek „meg kell felelnie a készpénzkezeléssel kapcsolatos törvényeknek és szabályozásoknak”.

A helyettes kormányzó azt mondta, a rendelkezések értelmében a renminbi felhasználható lesz majd „minden köz- és magántartozás kifizetésére az ország területén belül”.

Hangsúlyozta: a digitális valutát mindenhol kötelesek lesznek elfogadni, és „egyetlen egység vagy személy sem tagadhatja meg az abban történő fizetést”.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Fan szintén elárulta, miszerint a digitális renminbinek meg kell majd felelnie a készpénzkezelésről szóló törvényeknek és szabályozásoknak, a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-ellenes törvényeknek.

A digitális jüan pilot programja állítólag már most is több kínai régióban fut, beleértve Pekinget, Tiencsint, Hopejt, valamint a Hongkong Greater Bay Areát.

A kriptoworld is beszámolt róla, hogy a jegybank tervei között szerepel az is, hogy a 2022-es téli olimpiai játékokon már a digitális valuta segítségével fizethessenek a helyiek és az országba látogatók.

Olvastad már? Armstrong szerint trösztellenes az, amit az Apple a Coinbase-zel művel

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂