Mindenkinek kutya kötelessége lesz elfogadni a digitális jüant

-

A digitális renminbi törvényesen a kínai fiat valutával feleltethető meg.
Kína jegybank által kibocsátott digitális valutáját (CBDC) – vagyis a digitiális jüant – a készpénzeket illető törvények szerint kell majd szabályozni – legalábbis az ország jegybankjának egy vezetője szerint.

Egy szeptember 14-én megjelent véleménycikkében Jifei Fan, a Kínai Jegybank helyettes kormányzója kiemelte a digitális jüan szabályozását illető alapelveket, amely a Kínai Népköztársaság hivatalos valutájának digitális megnyilvánulásának számít.
Fan szerint a digitális renminbi jogilag a hagyományos fiat valutával lesz megfeleltethető. A cikkben a helyettes kormányzó kiemelte, miszerint a digitális RMB likviditási szempontból vett „fő elhelyezkedése” az M0 osztály lesz, vagyis a valuta része lesz a bankjegyek és érmék készletének.
Mint olyannak, a digitális RMB-nek „meg kell felelnie a készpénzkezeléssel kapcsolatos törvényeknek és szabályozásoknak”.
A helyettes kormányzó azt mondta, a rendelkezések értelmében a renminbi felhasználható lesz majd „minden köz- és magántartozás kifizetésére az ország területén belül”.
Hangsúlyozta: a digitális valutát mindenhol kötelesek lesznek elfogadni, és „egyetlen egység vagy személy sem tagadhatja meg az abban történő fizetést”.

Fan szintén elárulta, miszerint a digitális renminbinek meg kell majd felelnie a készpénzkezelésről szóló törvényeknek és szabályozásoknak, a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-ellenes törvényeknek.
A digitális jüan pilot programja állítólag már most is több kínai régióban fut, beleértve Pekinget, Tiencsint, Hopejt, valamint a Hongkong Greater Bay Areát.
A kriptoworld is beszámolt róla, hogy a jegybank tervei között szerepel az is, hogy a 2022-es téli olimpiai játékokon már a digitális valuta segítségével fizethessenek a helyiek és az országba látogatók.

Olvastad már? Armstrong szerint trösztellenes az, amit az Apple a Coinbase-zel művel

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!