A hivatalos indulási dátum még mindig ismeretlen, a tervek szerint viszont a Kínai Népbank a két év múlva esedékes, Pekingben megrendezésre kerülő téli olimpián már élesben szeretné használni a saját digitális valutáját.

Sun Guofeng, a Népbank pénzügyi részlegének vezetője elmondta, pontos ütemtervet még nem készítettek a digitális valuta kibocsátásának menetéről.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mindenesetre a téli olimpián már használni akarják, szóval mindenképpen előtte fog indulni.

A tesztelés már folyamatban van, jelenleg éppen Shenzen, Suzhou, Xiongan és Chengdu tartományokban zajlik a próbaüzem.

Emellett sajtóhírek alapján a tesztelésbe be akarják vonni Peking mellett az azzal szomszédos Tianjin és Hebei tartományokat is, és a Hong Kongi Nagy Öböl térségének városait.

Szintén nemrégiben látott napvilágot a hír, hogy a bank bevallottan a kiskereskedelmi, kis összegű tranzakciókhoz szeretné használni az újfajta pénzt.

A fedezeti pletykák megelőzésére pedig hivatalos közleményt is kiadott a bank, amely alapján a digitális jüan jogi státusza megegyezik a hagyományos bankjegyekkel, és 1:1 arányban válható azokkal.

A kínai állami kriptóról rendelkezésre álló információk nem mondhatók bőségesnek, az viszont már most látszik, hogy a központi bankjuk kifejezetten gyors fejlesztési ütemet diktál, hogy mielőbb használható termékhez jussanak.

Olvastad már? 3 ok, amiért mozgékony árfolyamgörbére készülhet a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂