A 2022-es téli olimpiai játékokon már a digitális jüant szeretnék használni Kínában

-

A hivatalos indulási dátum még mindig ismeretlen, a tervek szerint viszont a Kínai Népbank a két év múlva esedékes, Pekingben megrendezésre kerülő téli olimpián már élesben szeretné használni a saját digitális valutáját.
Sun Guofeng, a Népbank pénzügyi részlegének vezetője elmondta, pontos ütemtervet még nem készítettek a digitális valuta kibocsátásának menetéről.

Mindenesetre a téli olimpián már használni akarják, szóval mindenképpen előtte fog indulni.
A tesztelés már folyamatban van, jelenleg éppen Shenzen, Suzhou, Xiongan és Chengdu tartományokban zajlik a próbaüzem.
Emellett sajtóhírek alapján a tesztelésbe be akarják vonni Peking mellett az azzal szomszédos Tianjin és Hebei tartományokat is, és a Hong Kongi Nagy Öböl térségének városait.
Szintén nemrégiben látott napvilágot a hír, hogy a bank bevallottan a kiskereskedelmi, kis összegű tranzakciókhoz szeretné használni az újfajta pénzt.

A fedezeti pletykák megelőzésére pedig hivatalos közleményt is kiadott a bank, amely alapján a digitális jüan jogi státusza megegyezik a hagyományos bankjegyekkel, és 1:1 arányban válható azokkal.
A kínai állami kriptóról rendelkezésre álló információk nem mondhatók bőségesnek, az viszont már most látszik, hogy a központi bankjuk kifejezetten gyors fejlesztési ütemet diktál, hogy mielőbb használható termékhez jussanak.

Olvastad már? 3 ok, amiért mozgékony árfolyamgörbére készülhet a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!