A vasárnapi 60.000 dollár feletti szinten tartás szinte garantálja a heti rekordzárást, az adatok szerint.

A Bitcoin (BTC) kulcsfontosságú heti zárás előtt áll október 17-én, a bikák pedig azon fáradoznak, hogy szétzúzzák az utolsó ellenállást az eddigi csúcsok előtt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin a végső ellenállás leküzdésének küszöbén

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a hétvégén végig ingadozott, de döntően 60.000 dollár felett maradt.

Az e heti zárással kapcsolatban már előre jelezték, hogy potenciálisan az eddigi legmagasabb lesz – korábban csak egyszer fordult elő, hogy a bitcoin egy heti gyertyát a 60.000 dolláros határ felett fejezett be.

A hátralévő órákban az elemzők egy potenciálisan sorsdöntő pillanatra készültek, amely a bikák számára ismeretlen területre vezető utat nyithat meg.

„Még egy BTC napi zárás a piros terület felett a mai nap folyamán, és a Bitcoin megerősíti a végső fő ellenálláson való áttörést a heti időkeretben” – kommentálta a Rekt Capital.

Pentoshi kereskedő hozzátette, hogy a Bitcoin mostanra visszatekerte az eddigi legmagasabb piaci értékét a napi időkeretben, ami tovább erősíti a jelenlegi kereskedési tartomány „fontosságát”.

„Vedd meg a pletykát, add el a hírt?”

Mindeközben nem csak a mostani hét vége, hanem a következő hét eleje is izgalmas BTC árfolyamakciókat ígér.

A hétfő jelenti az első jóváhagyott amerikai Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) termék legkorábbi elképzelhető indulási napját.

A BTC/USD jelentősen megemelkedett, amikor a régóta várt engedélyezésről szóló pletykák a múlt hét végén felröppentek, így továbbra is fennállnak az aggodalmak, hogy az epizód egy „vedd meg a pletykát, add el a hírt” eseménnyé válik. Ez volatilis kereskedési feltételeket biztosíthat.

Amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, kételyek merültek fel a szabályozóhatóságok körül is, amelyek leállítanák a fizikai Bitcoin ETF-ek debütálását a jövő hónapban, ami az elemzők szerint meg fogja akadályozni az intézményi tőke oroszlánrészének belépését a kriptotérbe.

Olvastad már? Beszállna a Bitcoin-bányászatba a Square

Forrás: cointelegraph.com

 SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.