Beszállna a Bitcoin-bányászatba a Square

-

A Square nem elégszik meg a hardveres pénztárca és a decentralizált tőzsde építésével – a Bitcoin bányászatába is beszállhat.
Jack Dorsey teljesen ráállt a Bitcoinra, és a vezető kriptopénz egyre inkább a Square és a Twitter vezérigazgatója világképének középpontjába került.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ma mutatta be legújabb terveit – a Twitteren közölve, hogy a Square vizsgálja, hogy mennyire lenne jövedelmező belépniük a Bitcoin-bányászatba.
„A Square fontolgatja egy egyedi, szilíciumon és nyílt forráskódon alapuló Bitcoin-bányászati rendszer kiépítését magánszemélyek és vállalkozások számára világszerte” – tweetelte.
„Ha ezt megtesszük, akkor a hardvertárca-modellünket követnénk: nyíltan építkeznénk a közösséggel együttműködve”.
Dorsey egy tweet-szálban fejtette ki az érvelést, megjegyezve, hogy a kriptopénzbányász-csomópontok fokozott elosztása segíti a decentralizált hálózat biztonságát.
Arról is írt, hogy szükség van az energiatakarékosabb bányászatra, utalva ezzel a Bitcoin és a kripto körüli egyik legnagyobb mainstream vitapontra. Ez az egyik, amely hozzájárult a kriptopiac nyári zuhanásához, miután az elektromos autókat gyártó Tesla tiltakozott az energiaigényes bányászati folyamat ellen.


„A tiszta és hatékony energiafelhasználás felé való elmozdulás nagyszerű a Bitcoin gazdaságossága, hatása és skálázhatósága szempontjából” – tweetelte Dorsey. „Az energia egy rendszerszintű probléma, amely innovációt igényel a szilícium, a szoftver és az integráció terén”.
A jelenlegi egyedi Bitcoin-bányászati berendezések gyakran nagyon drágák, hónapokig tart a beszerzésük, és jelentős mennyiségű energiát igényelnek a működésükhöz.
Dorsey úgy véli, hogy a szilíciumchipek tervezése „túlságosan néhány vállalatra koncentrálódik”, és hogy a jobb folyamatok – beleértve a szoftver- és rendszertervezéssel kapcsolatos vertikális integrációt – jobb bányászati berendezéseket eredményezhetnek.

„A bányászat nem mindenki számára elérhető” – írta. „A Bitcoin-bányászatnak olyan egyszerűnek kellene lennie, mintha egy fúrótornyot csatlakoztatnánk egy áramforráshoz. Ma nincs elég ösztönző erő ahhoz, hogy a magánszemélyek leküzdjék a bányászgép saját maguk számára történő működtetésének bonyolultságát”.
Jesse Dorogusker, aki a Square hardveres erőfeszítéseiért felel, a cég TIDAL streaming zenei szolgáltatásának vezetője, és az Apple korábbi mérnöke, fogja vezetni a csapatot, és most kezdik a „mély műszaki vizsgálatot, amely szükséges ahhoz, hogy ezt a projektet elvállalja” – tweetelte Dorsey.
A mai bejelentés a legutóbbi a pénzügyi szolgáltató cég számos Bitcoinhoz kapcsolódó kezdeményezése közül.
 
A Square Cash App mobilalkalmazása már most is népszerű módja a Bitcoin-vásárlásnak, júliusban pedig bejelentették, hogy tervezik egy Bitcoin-hardvertárca létrehozását is.
Augusztusban a Square nyilvánosságra hozta egy újfajta, Bitcoinra összpontosító decentralizált tőzsde létrehozásának terveit is.
Maga Dorsey egy ismert Bitcoin-maximalista, aki az elmúlt hónapokban azt mondta, hogy reméli, a Bitcoin elhozhatja a „világbékét”, és azt is mondta, hogy „elhagyná” kettős vezérigazgatói szerepét, hogy a Bitcoinon dolgozzon, ha annak „több segítségre lenne szüksége, mint a Square-nek vagy a Twitternek”.

Olvastad már? Milliárdosok támogatják a Bitcoint az arannyal szemben

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Brian Caldwell

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!