Milliárdosok támogatják a Bitcoint az arannyal szemben

-

„Azért van bitcoinom, mert az amerikai kormány és a nyugati félteke minden kormánya most pénzt nyomtat az idők végezetéig” – mondta Barry Sternlicht milliárdos.
Miután a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon nemrég azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin értéktelen, két ismert milliárdos ugrott a védelmére – bár mindketten azt mondják, hogy az ether még kívánatosabb tulajdonságokkal rendelkezik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC Squawk Box című műsorában október 13-án adott interjújában Barry Sternlicht, a Starwood Capital Group társalapítója azt mondta, hogy az arany valójában „értéktelen”, ő pedig azért menekül a bitcoinba (BTC), mert a „nyugati félteke” minden kormánya végtelen mennyiségű pénzt nyomtat.
Sternlicht becslések szerint körülbelül 4,4 milliárd dollár nettó vagyonnal rendelkezik, és a Starwood Capital Groupon keresztül az ingatlanpiacon történő befektetéseiről ismert.
A befektetési céget 1991-ben alapították, és állítólag mintegy 95 milliárd dollárnyi vagyont kezel.
Sternlichtet megkérdezték, hogy mit szól Jamie Dimon megismételt szkepticizmusához a BTC „értéktelenségével” kapcsolatban.

„Az arany is értéktelen, ahogy az ezüst is, úgy értem, van néhány ipari felhasználási lehetőségük, de ezek elenyészőek. Azért van Bitcoinom, mert az amerikai kormány és a nyugati félteke minden kormánya most pénzt nyomtat az idők végezetéig” – mondta.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban, akinek nettó vagyona 4,3 milliárd dollár, hasonlóan vélekedett, amikor szerdán a CNBC Make IT-ben beszélt. Cuban azt mondta, hogy a BTC „jobb, mint az arany”, majd azzal folytatta, hogy szerinte az Ethereumnak van a „legnagyobb felfelé ívelő oldala” mint befektetés.
Annak ellenére, hogy a BTC-t előnyben részesítette az arannyal szemben, Sternlicht a Bitcoin támogatását az Ethereum dicséretével is minősítette.

„A Bitcoin egy buta coin, nincs igazi célja az értéktároláson kívül, és őrülten volatilis. Szóval az ether, amiből nekem is van egy kevés, ez egy programozható Bitcoin, és rengeteg más érme épül erre a rendszerre.”

„Nagyon érdekel a blokklánc-technológia egésze, és a digitális főkönyv, ami mindent meg fog változtatni, valószínűleg az első villámcsődületben vagyunk” – tette hozzá.
Nem minden milliárdos száll fel azonban a kriptovonatra. Larry Fink, a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak (9,4 billió dollár kezelt vagyon) az elnöke kijelentette, hogy ő „valószínűleg inkább a Jamie Dimon-táborban van”.

„Nem vagyok a Bitcoin tanulmányozója, és nem tudom, hová fog fejlődni, így nem tudom megmondani, hogy 80 ezer dollárra vagy 0 dollárra fog-e. De úgy gondolom, hogy hatalmas szerepe van a digitalizált valutának” – mondta.

Olvastad már? A bitcoin növekedése ellenére éves mélyponton van az érdeklődés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!