Mikor érheti el a 100 ezer dollárt a BTC árfolyama?

-

A napokban történt rali miatt ismét felmerült a kérdés a kriptoközösségben, hogy mikor következik be végre a BTC 100 ezer dolláros álomárfolyam elérése?

Ez a témakör időről időre felmerül, mivel sokak szerint az elérése nem kérdés, csupán azt nem lehet tudni, hogy mikor fog bekövetkezni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A TradingView elemzőplatform felületén az egyik elemző, a TradingShot néven ismert felhasználó megosztott egy grafikont, amely alapján 2024-re nagy eséllyel számíthatunk a 100 ezres árra.

bitcoin
Forrás: TradingView

Az elemző az eddigi felezési ciklusokban tapasztalt növekedések alapján becsülte meg az árfolyam alakulását.

A mostani szintről 310%-os erősödésre van szükség ehhez a szinthez, ez pedig egyáltalán nem lehetetlen.

„Az eddigi adatok alapján biztosan számíthatunk arra, hogy az árfolyam idővel 310%-kal magasabbra ér a mostaninál. Ez már akár jövő januárban bekövetkezhet, de ha nem, akkor a május, a július, és az október is esélyes hónapnak számít, ha megnézzük az eddigi évek grafikonjait.”

A BTC az előző négy felezési ciklusban kétszer is megélt egy legalább 310%-os ralit. A ralik lefolyásában voltak különbségek, van,a melyik 120 nap, azaz négy hónap alatt lejátszódott, de az egyik 395 napig, azaz 13 hónapig húzódott.

Azt is meg kell viszont említeni, hogy a jelenlegi ciklusban nem történt ilyen áremelkedés, és így jogosan merülhet fel a kérdés, hogy biztosan lesz-e még egyszer ilyen, tényleg elérheti-e jövőre a 100 ezer dollárt a BTC?

Milyen feltételek szükségesek?

A kereskedők, elemzők között az az elterjedt nézet, hogy egy ekkora ralihoz több fontos tényezőnek is rendelkezésre kell állnia.

Az egyik legjelentősebbnek a spot piaci BTC ETF-et tartják, amely iránt nagy az érdeklődés a hagyományos pénzügyi intézmények körében, és amely a kriptopiaci várakozások alapján hatalmas mennyiségű tőkét vonzana be a területre, áremelkedést hozva.

Egy ilyen esemény, egy nagy rali sosem csak úgy véletlenül történik, és mindig vannak bizonyos előjelei.

Hogy pontosan hogyan zajlik, abban nagy szerepe van a médiában tapasztalható hangulatnak, a piaci szereplők optimizmusának vagy pesszimizmusának, valamint annak is, hogy a kisbefektetők körében összességében mekkora az igény a bitcoinra.

A BTC árfolyama jelenleg a 35 ezer dolláros ellenállást próbálja ismét meghódítani, miután a héten régóta nem látott magasságokba ért az ár, hiszen az év eddigi részében 25-30 ezer dollár között tartózkodott.

A mostani felugrás hátterében a spekulációk állhatnak, amelyek alapján a spot piaci BTC ETF hamarosan elfogadásra kerülhet, egyes elemzők szerint ez pár hónapon belül megtörténhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cikk írása pillanatában a BTC 34 ezer dollár környékén jár, a heti nézeten pedig látható, hogy egy erőteljes, 14%-os erősödésnek örülhettek a kereskedők az elmúlt hét nap során.

A piacon egyértelműen az optimizmus uralkodik, a bikák érezhetik magukat nyeregben.

A TradingView indikátorai és főleg vételi jelzéseket mutatnak, és sokan arra számítanak, hogy a 35 ezernél húzódó ellenállás hamarosan elesik, és ismét felfelé indulhat az árfolyam.

Olvastad már? Elérheti-e az XRP a szimbolikus 1 dollárt? Érdemes figyelni erre az új érmére is

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Svédországban újabb bitcoin-bányát nyit a Hive

A Hive Digital Technologies, a kriptopénzbányászat területén működő vállalat, Svédországban bővíti globális jelenlétét. A cég nemrégiben bejelentette, hogy területi szerződést kötött a svédországi Bodenben található egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!