A Kraken tőzsde megosztja az adóhivatallal a felhasználók egyenlegeit

-

A népszerű amerikai tőzsde a Kraken bejelentette, hogy egy bírósági végzés értelmében meg kell osztania az USA adóhivatalával, az IRS-sel a helyi felhasználók pénzügyi adatait.

A cég megküldi a hatóság számára azoknak a tranzakcióknak a részleteit, amelyek 2016 és 2020 között történtek, és meghaladták a 20 ezer dolláros határt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azok az amerikai lakosok, akik ilyen tranzakciót bonyolítottak, számíthatnak rá, hogy a tőzsde minden személyes és pénzügyi adatukat megosztja a hatósággal.

A bíróság idén nyáron határozott úgy, két évnyi pereskedést követően, hogy a tőzsdének együtt kell működnie az adóhatósággal, így a Kraken levélben értesítette a felhasználóit, hogy novembertől megosztja az adataikat.

A jogi dokumentumokból kiderül, hogy ez a döntés több, mint 42 ezer amerikai állampolgárt érint.

A tőzsde eredetileg nem akarta megosztani minden adatát a hatóságokkal, most viszont már a bíróság is kötelezi őket erre.

A Kraken ennek ellenére úgy véli, sikeresen tudta megőrizni az ügyfeleik számos érzékeny adatát, mivel a mostani adatközlés során nem kell megosztaniuk az IRS hivatalnokaival a felhasználóik munkáltatói adatait, a pénzük forrását, sem pedig a banki információkat.

A tőzsde úgy véli, ezeknek az információknak a biztonságban tartásával nagy szolgálatot tett a bíróságon a felhasználóinak, és bebizonyították, hogy ezek az adatok szükségtelenek az adózás szempontjából.

Egyre szigorúbbak a hivatalok

A kriptoiparban nem a Kraken lépése az egyetlen, az IRS több más nagy tőzsdével szemben is hasonlóan lépett fel.

A másik nagy amerikai tőzsde, a Coinbase 2018-ban kapott ugyanilyen utasítást a bíróságtól, 2020-ban pedig az USDC stablecoin kibocsátója, a Circle lett rákényszerítve, hogy átadja az ügyfelei adatait a hivatalnokoknak.

Ez utóbbi esetben szintén a 2016 és 2020 közötti, 20 ezer dolláros értéket meghaladó tranzakciókban érintett felhasználókra voltak kíváncsiak a hatóság tisztviselői.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek az események rávilágítanak arra, hogy a hivatalok egyre kevésbé szeretik, hogy a kriptoipari vállalatok meg akarják őrizni a felhasználóik magánszféráját.

Az IRS, az adóhivatal különösen élénken érdeklődik a nagyobb értékű kriptotranzakciók után, így a tőzsdéknek, vállalkozásoknak alaposan fel kell készülniük arra, hogy egyensúlyozni tudjanak a szabályozói előírások, és a felhasználók privát szférájának a megőrzése között.

Olvastad már? Elérheti-e az XRP a szimbolikus 1 dollárt? Érdemes figyelni erre az új érmére is

Forrás: cryptopolitan.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!