Mike Novogratz elárulta, miért rajong még mindig a bitcoinért

-

Mike Novogratz, a Goldman Sachs egykori partnere, valamint a kriptoközpontú Galaxy Digital kereskedőbank alapító-elnöke és vezérigazgatója, csütörtökön több dologról is kifejtette véleményét.
Elárulta, hogy miért imádja még mindig az aranyat és a bitcoint, miért részesíti előnyben a bitcoint befektetési szempontból az altkoinokkal szemben, és hogy a társaság hogyan fektet be a blokklánc/kriptográfia világába, illetve hogyan kereskedik azon belül.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Erik Schatzker a Bloomberg Markets című műsorban készített interjút Novogratzcal, aki a Tesla-részvényei közelmúltbeli shortolásáról, a globális részvényekre vonatkozó kilátásokról és a kriptovalutákkal kapcsolatos gondolatairól nyilatkozott.

Tesla-részvények shortolása

Nem sokkal azelőtt, hogy a Tesla szerdán (január 28-án) nyilvánosságra hozta 2019-es pénzügyi eredményeit, Novogratz személyes kereskedési számlájáról shortolt Tesla-részvényeket (NASDAQ: TSLA), amelyek 2020-ban eddig jobban teljesítettek, mint a bitcoin (53% a 30%-os szinttel szemben).
Novogratz megfigyelte a Tesla pénzügyi táblázatait, és úgy döntött, shortolja a részvényt. Sajnálattal kellett azonban tudomásul vennie, hogy a Tesla teljesítményei teljesen ellentmondtak az elemzők előrejelzéseinek, és a részvényárfolyam továbbra is emelkedett, ezáltal akadályozva a shortolás sikerességét.
Novogratz így próbálta magyarázni döntését:
„Az év remekül kezdődött. A táblázatok szörnyen néztek ki. Saját szabályaim szegtem meg, amikor azt mondtam, „figyelj, ne shortold Elon Muskot”, és a Tesla szinte olyan, mint a bitcoin… ez már nem egy alapvető történet. Még adok neki egy pár napot. Valószínűleg képes leszek túl sok fájdalom nélkül kilépni belőle, de tényleg nem volt kellemes ez a reggel.

 „Valami vissza fog térni – csak nem lesz teljesen sikeres végkimenetelű a dolog. Szerencsére egy lelki helyzet volt. Nem fog csődbe vinni, de azért fájt.”

Schatzker ezután azt kérte Novogratztól, magyarázza el, mit ért azalatt, amikor azt mondja, hogy a Tesla részvényei olyanok, akárcsak a bitcoin. Novogratz ezt mondta:
„Vegyük a lufis hasonlatot – a Tesla egy lufi jelenleg. Efelől nincs kétség. Lufik olyan dolgok körül alakulnak ki, amelyek általában megváltoztatják a világot… a Tesla kocsiai csodálatosak. Mindenféle technológiával rendelkeznek. Olyan dolgokra képesek, és a sztorijuk olyan hatásos, hogy mindenkit vonz. Ez azonban nem azt jelenti, hogy maga a társaság valóban megér ennyit.”

 „Szóval túl magabiztos lettem, megpróbáltam hozzáférni a bizonyos lufihoz, és monoklis szemmel végeztem… valószínűleg ki kellett volna várnom a keresletet.”

Mit szeret makroszinten

„Először is át kell vészelnünk ezt a Kínából terjedő vírust, amely egyre rosszabbá válik… nem előrelátható, mennyire lesz rossz a helyzet. Még mindig nem tudhatjuk. Ettől függetlenül, a részvények szerintem magasabbak lesznek az éven… úgy gondolom, hogy a táblázatok és ábrák szerint a részvények parabolikusak lehetnek.”
Novogratz vételi opciók révén longolja a részvényeit:

 „Ha tévedek, az sem a világ vége. Vételi opciókat tudunk venni a NASDAQ-on, az S&P 500-on, a NIKKEI-n, vagy a DAX-en. Ha az sikerül, szuper. Fennáll azonban annak az esélye, hogy a növekedés lelassul, vagy infláció következik be. Az előbbi talán valószínűbb. Azt be lehet biztosítani.”

Miért szereti még mindig az aranyat és a bitcoint

Novogratz, aki már régóta támogatja a bitcoint, és „digitális aranynak” látja azt, ismét megragadta a lehetőséget, hogy kifejezhesse szeretetét mind az arany, mind a bitcoin iránt:

 „Még mindig imádom az aranyat. Ugyanúgy rajongok a bitcoinért is, hisz túl sok a likviditás és idővel szinte közönségessé alakítjuk a pénznemünket… úgyhogy muszáj szeretnünk az aranyat, és muszáj szeretnünk a bitcoint.”

Miért részesíti előnyben befektetés céljából a bitcoint az altkoinokkal szemben

Amikor Novogratztól megkérdezték, hogy a táblázatok jelenleg mit árulnak el a bitcoinról, a következő volt a válasza:

 „A bitcoin 2017-ben volt egy ’buborékban’, akkor volt a csúcson. Mostanra vagyoneszközzé vált. Egy fegyverré az emberek portfóliójában. Ez az arany egy változata – ’digitális aranynak’ hívjuk, és olyan hálózatot hozunk létre a rendszerében, hogy egyre több ember vásárolhassa meg, egyre több ember kereskedhessen vele. „Sokkal jobb vele kereskedni – nem úgy, mintha egy spekulatív buborékkal lenne dolgunk. Mindig magasabbra tör. Kicsit megugrik, majd visszatér. Úgy tűnik, hogy egy kicsit a piac alatt van, és ezért örülök annak, ahogyan kereskedni lehet vele… „Ha nem erősödött volna meg Irán idejében, ha nem erősödött volna meg ezalatt a vírus alatt, ideges lennék. De nem kellett csalódnunk benne. Ezért bízom tehát a bitcoin pozíciójában.”

Schatzker ezután afelől érdeklődött, vajon Novogratz szerint a bitcoin-e a „mindent elsöprő” kriptovaluta. Novogratz így válaszolt:

 „Úgy gondolom, hogy a bitcoin digitális aranyként egy saját sávot alakított ki magának, és messze a legnagyobb tőkeértéket fogja elérni. Figyelj, az aranynak 9 billió dolláros tőkeértéke van. A világ legjobb társaságai egybilliót érnek. Vagyonfelhalmozási eszközökből tehát nagyon kevés van. Semmihez sem fogható az arany. A periódusos rendszer többi része az ezüsttől egészen a rézig, és minden más értéke is valamilyen felhasználáson alapul. A többi kriptovalutának is használati esetre van szüksége, és néhány év, talán három, négy, öt is eltelhet, mielőtt tényleg észrevehetően fogja a blokkláncökoszisztéma megváltoztatni a világot.”

Kiemelte azonban, hogy ez nem azt jelenti, hogy a többi kriptovalutát teljesen figyelmen kívül hagyja:

 „Bár nem az alap portfóliónk részei, kereskedünk velük. Kereskedünk velük rövid és hosszú pozíciók révén is. Jelentős befektetéseket teszünk a blokklánc körüli infrastruktúrába. Úgy gondolom, a vállalkozás ebben a világban nagyon kifizetődő és értelmes.” Ez még mind csak korai szakasz. Ne felejtsük el, hogy a dotkomlufit 1999-ben fújták fel. A Facebook és az iPhone csak 2005, 2006 és 2007 során váltak számunkra elérhetővé. Egy köztes időszak ez jelenleg, de még így is rengeteg mindenre számíthatunk, így ez egy izgalmas helyzet.”

Olvastad már? Coinbase: Az USA adóssága az egekben van, ideje elgondolkodni a kriptón


Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!