A legnagyobb brazil kriptotőzsde szerint a bitcoin még idén eléri a 15000 dollárt

-

A Mercado Bitcoin, Brazília legnagyobb kriptotőzsdéje a legutóbbi jelentésében elárulta, a bitcoin még az idei évben elérheti a 15000 dolláros árfolyamot.
A jelentés szerint az ezt alátámasztó legnagyobb hatású faktor a májusban várható blokkjutalom-felezés.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A felezéskor a mostani 12,5 BTC per blokk helyett a bányászok már csak 6,25 bitcoint fognak kapni minden sikeresen legenerált blokkért. A szakértők egyelőre megosztottak abban kérdésben, hogy erre hogyan fog reagálni az árfolyam.
Mindenesetre sokan gondolják úgy, hogy a lecsökkent infláció felfelé hajtja majd az árakat, hiszen újra emlékeztet mindenkit a kínálat szűkösségére. A bitcoin már két felezésen túl van, 2012-ben és 2016-ban is áremelkedést tapasztaltunk utána.
A felezés egyre jobban érdekli az embereket. A Google Trends adataiból az Arcane Firms elemzőcég készített jelentést, és látható, hogy tavaly év vége óta meredeken emelkedett a „bitcoin felezés”-re kereső száma:

„A felezés egyre nagyobb figyelmet kap. Tisztán látható, hogy egyre több új ember világosul fel a koncepcióval magával.”

A tizenötezres jóslat a januári emelkedést is figyelembe veszi. Atőzsde által megkérdezett befektetők szerint az árnövekedés nem fog megállni év végéig.

Nem a bitcoin az egyetlen kriptopénz, amelyre bizakodással tekintenek. A jelentés alapján a legtöbb kriptopénz nagyobb figyelmet fog kapni 2020-ban, mint amennyit eddig tapasztaltak.
Ez a figyelem nem kis részben köszönhető a központi bankoknak és az intézményeknek, főleg az állami kibocsátású kriptopénzek ötletének terjedése miatt.
Többször olvashattuk már, hogy a központi bankok világszerte elkezdték fontolóra venni egy-egy saját kriptopénz kibocsátását.
A Mercado Bitcoin szerint ez a növekvő elfogadás jele a tradicionális pénzvilág részéről:

„Ezek a projektek vélhetően blokkláncot fognak használni, hogy a digitális pénzeik megfelelően használhatók legyenek. Ez pedig erősíteni fogja a bitcoin és a többi kriptopénz elfogadottságát is.”

A Facebook Libra projektje kapcsán úgy vélik, idén nem lesz belőle semmi, ahogy egyre több nagy cég száll ki mögüle, legutóbb például a Vodafone.
Kína pozíciója a kriptovilágban egyre rendezettebb lesz, de „számíthatunk rá”, hogy az onnan érkező hírek volatilitást okoznak majd.

Olvastad már? Január 5 legsikeresebb, és legrosszabbul teljesítő kriptopénze


Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!