Január 5 legsikeresebb, és legrosszabbul teljesítő kriptopénze

-

2020 januárja szép kis növekedést hozott a kriptopénzek piacán. Még a kevésbé ismert altok is raliba kezdtek, sokan közülük több mint 50%-ot nőttek.
Az utóbbi órákban a volatilitás kissé lecsillapodott, itt az idő tehát számot vetni mindazokról, melyek teljesítettek a legjobban és a legrosszabbul ebben a hónapban.
A lista olyan kriptopénzeket tartalmaz, amelyek összpiaci értéke legalább 5 millió dollárt tesz ki.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. A részletekért kattints!

Január 5 legsikeresebb kriptopénze

Tekintsük meg először azokat, akiknek a legtöbb örömet köszönhetik befektetőik.
1. Gulden (NLG) – 217% növekedés

A Gulden 2014-ben jelent meg a Litecoin elágazásaként. Úgynevezett PoW2 konszenzusprotokollt használ, amely jelentősen csökkenti a bányászok energiafelhasználását: a Bitcoinnal összehasonlítva 100-szorosan. A kezdetleges gondolat az volt, hogy a Gulden váljon Hollandia nemzeti kriptopénzévé – a mostani piaci állapotok mellett azonban még hosszú utat kell megtennie.
2. Bitcoin SV (BSV) – 178% növekedés

A kriptopénz pumpja 2020 januárjának egyik leginkább vitatott kriptoeseménye volt. Az árfolyam még a 422 dollárt is elérte, amellyel ez lett a hónap legjövedelmezőbb kriptopénze. Habár egy kisebb korrekció után záráskor valószínűleg mégis „csak“ a második lesz.
3. Dash (DASH) – 151% növekedés

Január 15-én a DASH egyetlen nap alatt 40 százalékot hozott a konyhára, amikor az árfolyam elérte a 148,2 dolláros szintet. Az árnövekedés mögötti tényező lehet a venezuelai politikai és gazdasági krízis, ahol az emberek kriptopénzt használnak, hogy megóvják vagyonjukat a hiperinflációval szemben. Venezuelában a bitcoin után a dash a legnépszerűbb kriptopénz.
4. Ethereum Classic (ETC) – 83% növekedés

Az ETC részben a globális bikafutamnak köszönheti nemrégi sikerét, sokak szerint azonban más állhat a háttérben. Először is, a Binance bevezette az ETC-alapú határidős ügyleteket, amely 11,57 dolláros növekedést generált. Az árfolyam azóta nagyjából 30 százalékot csökkent, most pedig a TOP20-as lista második felén foglal helyet. Másodszor pedig, a projekt nemrég aktiválta Agartha nevű hard forkját, amely az Ethereum Classic és az Ethereum közötti átjárhatóságon hivatott javítani.
5. Zcoin (XZS) – 75% növekedés

A Zcoint 2016-ban alapították, és elsősorban a magánélet védelmére összpontosít. Február elején a Zcoin lett az elsődleges ilyen jellegű kiptopénz, amely bevezette pénztrácáiba az ún. RAP-címeket. Ez az ismételten felhasználható fizetési kódok (BIP47) híres gondolatának implementációja. Mindez jó okokat szolgáltat a növekedésre, 2020 azonban előreláthatatlan beavatkozásokat is jelenthet a magánélet védelmére kihegyezett kriptopénzekkel szemben.

Január 5 legrosszabbul teljesítő kriptopénze

És itt vannak azok, akik a „zöld január” ellenére mégsem voltak képesek havi növekedést felmutatni.
1. KaratGold (KBC) – 61,5% veszteség

2019-ben a KaratGold egyike volt azon néhány projektnek, amely tokenizált fizikai aranyat kínáltak. Az utóbbi hónapok ennek ellenére jelentős problémákat jelentettek, elsősorban a licenszek megszerzése, de más tényezők területén is. Az összes negatív esemény végül idáig vezetett.
2. Newton (NEW) – 29,5% veszteség

A Newton 2019 áprilisában érte el minimumát – mindössze 3 nappal azután, hogy IEO-ja megjelent a Huobin. A kriptopénz azóta 94 százalékos mínuszban van.
3. Troy (TROY) – 27% veszteség

A Troy egy hongkongi székhellyel rendelkező nemzetközi szolgáltató, amely vagyonkezelő és kereskedő szolgáltatásokat kínál a kriptopénzek területén. Elsősorban a professzionális kereskedőkre és vagyonkezelőkre összpontosít.
4. Insolar (INS) – 24% veszteség

Az Insolar októberben jelentette be, hogy partnerségre lép a Microsofttal és az Oracle-lel, mielőtt mainnetjét elindítaná. Az elstartolást azonban januárra tervezték, amely nem jött össze. Mindez hozzájárulhatott ehhez az érezhető eséshez ebben a hónapban.
5. Seele – 13% veszteség

A Seele akár 2000 tranzakcióra képes másodpercenként Matrix Proof-of-Stake (MpoW) algoritmusának köszönhetően. Állításuk szerint teljesen kompatibilisek az Ethereum Virtual Machine-nel (EVM).
Bár úgy tűnik, hogy a projekt erős csapattal rendelkezik, a Github-repójuk pedig szintén rendszeresen aktualizált, az utóbbi időben szinte semmilyen hírt nem hallhattunk róluk a médiában.

Olvastad már? A Paris Saint-Germain elindítja kriptoszavazási rendszerét

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!