A Microsoft rejtett bányászvírust talált egy Kobe Bryant-háttérképben

-

A Microstoft biztonsági csapata egy rejtett bányászvírust talált egy, a nemrég elhunyt Kobe Bryant kosárlegendát ábrázoló háttérképen.
A csapat a Twitteren közölte, hogy kiberbűnözők a kosaras halálából próbálnak nyerészkedni azáltal, hogy „egy kártevő HTML-fájlt terjesztenek, amely egy Kobe Bryant-háttérképnek mutatja magát, miközben bányászszkriptet tartalmaz.”

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Egy későbbi üzenetben megerősítették, hogy a Microsoft Defender SmartScreen-funkciója blokkolja a bányászprogramot.


A szkript említi a CoinHive oldalt, amely egy böngészőn belüli bányászszolgáltatás – ez már több hasonló támadásban is részt vett.
A CoinHive múlt februárban állt le a kriptopiacok gyengülésével és a Monero (XMR) fejlesztéseinek köszönhetően.
A CoinHive lehetővé tette, hogy webszolgáltatók egy JavaScript-fájl segítségével a látogatók processzorát arra utasítsák, hogy azok monerót bányásszanak. A PirateBay is kísérletezett ezzel a megoldással a reklámok helyett, de végül jegelték az ötletet.
Egyesek szerint a CoinHive akár havonta 250 000 dollárt is megtermelhetett. A monero árfolyamának csökkenésével azonban a kód iránti érdeklődés – és így a profitok is – csökkentek.
A szolgáltatás megszűnésével a támadások száma is jelentősen kevesebb.
Nem a mostani eset az első, hogy kiberbűnözők egy híresség nevét felhasználva próbálnak vírusokat terjeszteni.
A tavalyi év végén a MyKingz botnet Taylor Swift fotókként próbálta eladni magát, hogy új gépeket fertőzzön.

Olvastad már? Vitalik Buterin: az Ethereum értéke erősebb, mint valaha

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!