Mike Novogratz arra buzdítja a befektetőket, hogy vásároljanak Bitcoint

-

A neves milliárdos, kereskedő és a kriptopénzek szószólója, Mike Novogratz buzgó felhívást tett közzé, amelyben arra ösztönzi a befektetőket, hogy fontolják meg a Bitcoin (BTC) vásárlását az USA növekvő államadósságával kapcsolatos megdöbbentő felfedezést követően.

A nyilatkozatra azután került sor, hogy Charlie Bilello, vezető piaci stratéga nyilvánosságra hozta, hogy az államadósság elképesztő mértékben, 1 billió dollárral nőtt az adósságplafon felfüggesztése óta, éppen a múlt hónapban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Novogratz, a kripto-közösség kiemelkedő alakja, megdöbbenésének adott hangot az adósság riasztó növekedése miatt, „őrületnek” nevezve azt.

Válaszul arra kérte követőit, hogy fedezzék fel a BTC-ben rejlő lehetőségeket, mint a dollár leértékelődése elleni védelmet, ami nagyrészt a kormány expanzív monetáris politikájának tulajdonítható.

Felhívva a figyelmet a Bilello által közölt számadatokra, az amerikai államadósság jelenleg, július első hetében 32,47 billió dollárt tett ki.

Ez az eltúlzott összeg meghaladja a 31,4 billió dolláros maximális hitelfelvételi korlátot, amelyet egy június elején aláírt törvény tett okafogyottá.

A jogszabály gyakorlatilag ideiglenesen, 2025. január 1-jéig megszüntette az adósságplafont, miközben egyúttal előírta az amerikai költségvetési hiány 1,5 billió dolláros csökkentését a következő évtizedre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Novogratz indoklása a Bitcoinba való befektetésre való felhívása mögött, úgy tűnik, két kulcsfontosságú tényező körül forog.

Míg a milliárdos a kriptopénzben a kormány inflációs monetáris gyakorlatát látja.

Addig az államadósság jelentős megugrását Novogratz a pénzkínálat növekedésének potenciális katalizátorának tekintheti, ami szerinte végül a BTC árfolyamát is magasabbra repítheti.


Olvastad már? A Ripple az ingatlanpiacra is betörne

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!