A Ripple az ingatlanpiacra is betörne

-

A Ripple egyik új projektje lehetővé tenné, hogy az ügyfelek tokenizálhassák az ingatlanjaikat, majd ennek a fedezetére hitelt vehessenek fel.

Anthony Welfare, a Ripple CBDC-vel foglalkozó tanácsadója elmondta, a jegybanki digitális valuták egyre nagyobb érdeklődésre tarthatnak számot világszerte, és a stablecoinok népszerűsége is növekszik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple csapata aktívan dolgozik a CBDC-k és a stablecoinok felhasználási területeinek a bővítésén, és nemrégiben az ingatlanpiaci felhasználhatóságra kezdtek fókuszálni.

Egy romániai fintech konferencián tartott előadása során Welfare megosztotta a hallgatósággal, hogy Hong Kongban már csináltak hasonlót, a helyi digitális dollárt használták az ingatlanok tokenizálása és a hitelfelvétel során.

A tesztüzem során az ügyfelek a Ripple saját CBDC-platformját használva tudják kipróbálni, hogy hogyan tudják a finanszírozás során felhasználni a rendelkezésükre álló ingatlanokat.

A tokenizálási kísérletek, és a blokklánc valamint a digitális valuták terén végzett tesztek során a Ripple az ingatlanszektor aktuális problémáira is megoldást próbál keresni.

Ha az iparág-specifikus kihívásokra sikerül jól használható megoldást kidolgozni, akkor az ingatlanok tokenizálása széles körben elterjedhet, nagy előnyöket hozva a megnövekedett likviditás, a jóval nagyobb piaci jelenlét, és a leegyszerűsödő tranzakcióknak köszönhetően.

A tokenizálás több területen is nagy arányú érdeklődést kelt, és a koncepciót egyöntetűen lenyűgözőnek tartják.

A tokenizálás során különböző egyedi eszközöket, például ingatlanokat, műalkotásokat, vagy éppen szellemi tulajdonjogot lehet digitális token formájában tárolni, képviseltetni.

A tokenek a tulajdonjogot reprezentálják a mögöttes eszköz esetén, és a decentralizált platformokon is lehetővé teszik az adásvételt, a kereskedést.

A szakértők szerint ez az innováció át tudja alakítani a jelenlegi befektetési modelleket, és a tulajdonjog kezelésének a módjait.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A blokklánc technológiának köszönhetően a likviditás megnő, az eszközök hozzáférhetőbbek lesznek, növekszik a hatékonyság, az átláthatóság, és a biztonság.

Ahogyan pedig egyre több felhasználó lép be a területre, úgy fog a tokenizáció is fejlődni, és megérkezni a hagyományos pénzügyi területre, az eszközkezelők területére.

A szabályozók részéről vélhetően lesz még néhány kritika, vagy ellenállás, és a helyi jogszabályoknak való megfelelés is fontos kérdés lehet.

Emellett a tulajdonjogot képviselő tokenek esetén a biztonság, mint tényező, sokkal előkelőbb helyet foglalhat majd el a jövőben, ahogyan az iparág halad előre.

Olvastad már? John Bollinger kiemelt egy figyelemre méltó Bitcoin mintázatot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!