Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

-


Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió dollárnak felelt meg a Kraken-en.

Ez a résztvevő 34.655 ETH-t kapott, ami az Ethereum Genesisben körülbelül 10,3 millió dollár, az ICO árfolyama pedig körülbelül 0,31 dollár volt.

ethereum
Forrás: X

Ez a váratlan mozgás potenciálisan negatívan befolyásolhatja az Ethereum árdinamikáját.

Ez további likviditást hozhat a piacra, ami potenciálisan befolyásolhatja a piaci hangulatot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pozitív oldalról a résztvevő visszatérése és befizetése az Ethereum jelenlegi árszintjébe vetett bizalom jeleként értelmezhető.

Felkeltheti más befektetők figyelmét, akik kedvezőnek ítélik meg a piacot.

Mindazonáltal aggodalomra adhat okot a hosszú távú tulajdonosok esetleges eladási vagy profitszerzési stratégiái, különösen akkor, ha a résztvevő úgy dönt, hogy likvidálja a letétbe helyezett ETH egy részét.

Ez is hozzájárulhat a rövid távú eladási nyomás kialakulásához, ami átmenetileg hatással lehet az árfolyamra.

Hogyan áll az ETH?

A cikk megjelenésének időpontjában az ETH a 3000 dolláros határ alá csúszott, árfolyama 2922 dolláron kereskedett. Az elmúlt 24 órában az ETH árfolyama 2.4%-kal csökkent.

A közelmúltbeli korrekció ellenére az ETH-t birtokló címek száma nőtt. Ez arra utalt, hogy az ETH iránti általános érdeklődés növekedett.

Ez a növekvő szám azonban úgy tűnt, hogy nem segítette különösebben az ETH ügyét.

Forrás: Santiment

Az Ethereum-hálózaton zajló NFT-kereskedések száma a cikk időpontjában szintén jelentősen csökkent. Ez az általános hangulatot negatívan változtathatja meg.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az NFT ügyletek csökkenését az okozhatta, hogy a címek az alacsonyabb költségekkel rendelkező alternatív hálózatokat választották, ami a mai napig fájó pont a hálózat számára.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!