A kriptopénzek piaca igencsak viharos időket él. Az idei januári és február elejei hihetetlen teljesítmények után néhány coin 200-300 százalékos növekedésen volt túl, a részvénypiacok csökkenései azonban sajnos a kriptopénzeket is utolérték.

Az egész múlt hét csütörtökén csúcsosodott ki, amikor a 8000 dollárból egy új minimum lett – 3700 dollár.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A bitcoin azonban gőzerővel megy tovább, nem lehet csak úgy megsemmisíteni. A spekulánsok 5000 dollár alatt már új nyereségeket vártak, egy héttel a dump után pedig végre kizöldültek a gyertyák.

Először e hét csütörtökén ugrottuk át a 6000 dollárt. Pénteken aztán a tendencia folytatódott, és egy újabb jelentős ellenállást ért az árfolyam 6900 dolláron.

Ott helyi csúcsot talált, majd visszatért a jó öreg támaszra – 6000 dollárra. A múltban már számtalanszor tartózkodtunk ezen a szinten, és már több mint két éve szolgál egyfajta akadályként a medvék előtt.

A 6000 $ fontos határ a medve piacon

A Bitcoin szeret 6000 dollár fölött tartózkodni, néha mégis megesik, hogy negatív irányban eltávolodik tőle. Valahányszor ezen szint alá csökken, a tőzsdék forgalma növekszik.

Ez egyértelműen arra utal, hogy a nagy játékosok a 6000 dollár alatt bevásárlásokat jó vételnek tartják.

Ezen szint alá legutóbb 2019-ben néztünk be. A bitcoin 3 hónapot tartózkodott ott, mielőtt egy masszív bikafutam során egy, a 2020-ashoz hasonlító árnövekedésen esett át.

Mindez rámutat az alacsony árakon történő felhalmozás időszakának fontosságára, és azon vágyakra, hogy a piac 6000 dollár alá süllyedjen. A nagyhalak ugyanis ezekről a szintekről tudják elérni a legnagyobb százalékokat.

Jelenleg szintén egy ilyen akkumulációs időszakba értünk. A bitcoin visszaugrott a csökkenő csatornából, amelyet a piac még 2019 nyarán hozott létre, és rendkívül erős lendületre lesz szüksége, ha ki akar belőle törni. Ilyen lendület lehet például az, ha az egész világot érintő koronavírus-járvány megszűnik, esetleg a Bitcoin blokkjutalom-feleződése.

Mi személy szerint nem hisszük, hogy mélyen 6000 dollár alá nyúlna az árfolyam, mégsem gondoljuk úgy, hogy a nagy játékosok esetleg elszalasztják a bevásárlásra szolgáló elképesztő lehetőségeket.

A bitcoin alacsony árakra való küldése körüli manipulációk extrém magasak, és ennek tudatában kell lennünk.

Próbáljuk hát meg kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyeket a piac kínál számunkra.

Olvastad már? Kereskedés konyhanyelven 4. rész – A tőzsdefelület megismerése és használata alapszinten

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.