A Bitfinex bejelentette, hogy az alacsony forgalom miatt hamarosan 87 kereskedelmi párt fog törölni. Ez a lépés az altkoinszféra növekvő versengését mutathatja, és hamarosan további ármozgásokhoz vezethet.

A Bitfinex csökkenő népszerűsége

Egyes platformokat teljesen törölnek a tőzsdéről, míg másoknak csak etherpárjukat tartják meg. Néhány párt újraszerveznek.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A törölt koinok között olyanokat találunk, mint a Bancor (BNT), a Raiden Network (RDN), és a Zilliqa (ZIL). A Verge (XVG) két fiat párját is törlik, a font- és euróalapút.

A Bitfinex ismert arról, hogy nagyon sok cserepárt kínálnak, részben ennek is köszönhető népszerűségük.

A forgalmuk azonban jelentősen visszaesett az elmúlt két év során, és már messze nem az egyik legnépszerűbb tőzsde a kereskedők körében. Ilyen esetben érthető a törlés oka.

A törölt párokkal javulhat a Bitfinex likviditása, amely így egy sokkalta áramvonalasabb és optimalizáltabb kereskedelmi élmény nyújthat a felhasználók számára.

A lépés mögött az a tényező állhat, hogy a Bitfinex kezdi elveszíteni a kriptoközösség támogatását. Vetélytársaival ellentétben a tőzsde továbbra is szigorúan titkolja, hogyan működik az oldal. Ez a kriptopénzek elterjedésével fenntarthatatlan lehet.

A Binance például népszerű a kereskedők körében, és szintén rengeteg kereskedelemi pár érhető el az oldalon, emellett aktívan dolgoznak azon, hogy a kormányok és törvényhozók szemében is hitelesek legyenek, valamint próbálják átláthatóbbá tenni magukat. Nem meglepő, hogy ekkora növekedést tapasztalt.

A listázások törlése kihat az altkoinokra

Az elmúlt hónapok során többször is előfordultak ilyen listázási törlések az alktoinpiacokon.

A kriptopénzek támogatói már régóta egyetértenek abban, hogy ezek a platformok idővel elbukhatnak és ennek az első lépése a listázások törlése lehet. Egyéb tőzsdék is hoztak hasonló lépéseket, mint a Poloniex és a Bittrex.

Nem kérdés, hogy a blokklánc-technológia hamarosan elterjedhet, de ez nem az egyes koinok piaci összértékétől vagy listázásain fog múlni. A siker titka a valós felhasználás és elterjedtség.

A legtöbb altkoin nem felel meg ezeknek az alapkövetelményeknek. Nagyon kevés olyan altkoin létezik, amely iránt valóban érdeklődnek ismert intézmények.

Még kevesebb olyan altkoin van, amelynek ne lenne valamilyen nagyobb vetélytársa.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy egy csomó koin nem több mint a bitcoin másolata. Vannak olyanok, melyek jelentős összpiaci értéket tudtak összeszedni a korai befektetők érdeklődése miatt.

Mindenesetre a világnak nincs szüksége több tucat bitcoinklónra ahhoz, hogy elterjedjenek a kriptopénzek. Idővel szinte biztos, hogy ezek az ócska másolatok elbuknak.

Olvastad már? Izzik a talaj a Bakkt korábbi vezérigazgatója alatt

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂