Miért lehet jó egy korrekció a Bitcoinnak 60.000 dollár körül

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt 24 órában 9,31%-ot emelkedett, és 2021 novembere óta először átlépte az 57 ezer dolláros szintet.

Bizony, ugyanaz a 2021 novembere, amely során a Bitcoin minden idők legmagasabb árfolyamára (ATH) száguldott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piac minden bizonnyal arra reagált, hogy a MicroStrategy február folyamán 3000 Bitcoint vásárolt, így a teljes Bitcoin-állománya 193.000 Bitcoinra emelkedett. Megjegyezzük, hogy a MicroStrategy a Bitcoin legnagyobb vállalati birtokosa.

A Bitcoin feltámad a hamvaiból

A világ legnagyobb digitális eszköze több mint 200%-kal emelkedett a 2022-es kriptotél során elért mélypontjáról, amikor a digitális eszközök körüli hangulat mélypontjára került.

A Bitcoin azonban a kihívásokkal teli időszakon átnavigálva ma már az egyik legjövedelmezőbb eszközként szerepel, amelyet az ember a befektetési portfóliójába felvehet.

A CoinMarketCap szerint e cikk írásakor a vezető kriptó 57.000 dollár körül cserélt gazdát, a szakértők pedig nagy reményeket fűznek a bűvös 69 ezer dolláros értékhez.

A Santiment adatainak értékelése szerint a cikkírás idején a kínálat mintegy 95%-a nyereségben volt.

A 69 ezer dollárt szem előtt tartva a hálózat egyre közelebb került a 100%-os nyereségességhez.

bitcoin
Forrás: Santiment

Vigyázzunk erre a szintre

Ali Martinez neves kriptopiaci elemző a „remény” fázisának nevezte ezt a szakaszt, egy olyan piaci pszichológia, amikor a befektetők kezdenek hinni abban, hogy a rali folytatódni fog. Az ő tanácsa a befektetőknek – minden korrekciót vegyenek lehetőségként, hogy megvásárolják a dipet.

A korrekciók elkerülhetetlenek, mivel a befektetők profitszerzésre törekszenek, nem igaz? De milyen hamar jön a következő?


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A CryptoQuant egyik szakértője és hitelesített írója makrokorrekciót jósolt, amint a Bitcoin nyereségben lévő kínálata meghaladja a 96%-ot. Az előrejelzést a történelmi trendekre alapozta.

„Szerintem feltételezhetjük, hogy hamarosan az árfolyam az 55-60 ezres szintre emelkedik, vagy akár egy új ATH-t is kialakíthat, ami után a piac korrekcióba kerül, aminek a végén egy bikarally kezdődik”.

A rally a Coinglass adatainak elemzése szerint a Bitcoin futures piacán a Open Interest (OI) 8%-os emelkedését ösztönözte.

Az OI, amely a származtatott piacra befektetett teljes pénzmennyiséget jelzi, e cikk írásakor 25,51 milliárd dollár volt az ATH.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Olvastad már? A Sponge újjászületése sokkal előnyösebb, mint gondoltuk

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!