Bankválságra figyelmeztet Robert Kiyosaki

-

A Gazdag papa könyvek népszerű szerzője ismét arra figyelmeztette a közösségi médiában a követőit, hogy a bankválság esélye egyre nagyobb, a háború elmélyülhet, és a tervezett digitális dollár kizárólag megfigyelésre szolgál majd.

Robert Kiyosaki a bankválságról, háborúról, CBDC-kről

„Legyetek óvatosak! A bankválság tovább mélyül, a háború esélye növekszik, a központi bankok pedig a digitális valutájukat akarják erőltetni, mégpedig, hogy meg tudjanak figyelni minket. Én bitcoint vásárolok, és ezüstöt. Most az ezüst a legjobb vétel, az ezüst is jobb pénz, mint a dollár.”

Miután tavaly márciusban leállt a Silicon Valley Bank, és a Signature Bank is, Kiyosaki úgy nyilatkozott, hogy a világgazdasági válság tovább mélyülhet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elmondása szerint a Wall Street és a kormányok úgy fognak bedőlni, mint a dominók, és a zuhanás még éppen csak elkezdődött.

„A válság még csak most kezd beindulni, jön a zuhanás. A nyugdíjalapok, a megtakarítások be fognak dőlni. Aranyat, ezüstöt, és bitcoint vegyetek, mert még több bank megy majd csődbe, jön a hatalmas piaci összeomlás, és az olyan lesz, mint a Nagy Gazdasági Világválság.”

Kiyosaki nem az egyedüli, aki ellenzik a jegybanki digitális valutákat, azaz CBDC-ket. Donald Trump a kampányában is elmondta, hogy ha győz, megtiltja a Federal Reserve számára, hogy ilyen pénzt bocsásson ki.

Tom Emmer, az egyik kongresszusi képviselő szintén nagy kritikusa a CBDC-nek, és be is adott egy törvénytervezetet, amelyben megtiltaná az ilyen digitális valuták használatát az Egyesült Államokban.

A beadványához 75 másik képviselő csatlakozott. A törvénytervezet kifejezetten megtiltaná a Fed-nek, hogy ilyen valutát bocsásson ki, és azt közvetlenül a lakosság számára ajánlja.

Kiyosaki régóta a nemesfémek és a bitcoin támogatójának számít, most viszont mégis úgy fogalmazott a követői számára, hogy az arany ára bedőlhet, és akár 1200 dollárig is zuhanhat, az ezüst és a bitcoin viszont emelkedni fog.

Kiyosaki nem rejti véka alá a nézeteit, amelyek szerint a mostani árfolyamon az ezüst nagyon jó vételnek számít, a dollár viszont értéktelen pénz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az aranyról és az ezüstről korábban azt mondta, hogy az Isten pénze, míg a bitcoint az emberek pénzeként jellemzi.

Úgy véli, a bitcoin ára már nyáron elérheti a 100 ezer dollárt, és arra inti a befektetőket, hogy figyeljenek oda a tavasszal érkező felezés hatásaira.

Olvastad már? Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!