Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

-

  • A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget
  • A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt.

A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben masszívan megugrott az érdeklődés.

Sok kereskedő azonban szkeptikus volt ezzel a növekedéssel kapcsolatban, ami miatt rövid pozíciókat foglaltak el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A likviditás megszerzése

Ez azonban rossz ötlet volt. Nemrégiben. A Bitcoin figyelemre méltó emelkedést tapasztalt, megközelítve a 40.000 dolláros határt.

A Coinglass vizsgálata szerint az elmúlt 24 órában a teljes hálózaton összesen 133 millió dollárnyi likvidálás történt.

Ez az összeg 23.6283 millió dollárt tartalmazott a long pozíciókból és 109 millió dollárt a short pozíciókból.

Érdemes kiemelni, hogy a legnagyobb egyedi likvidálási megbízás az OKX-BTC-USDT-SWAP-on történt, 1.9607 millió dollár értékben.

Az elmúlt 24 órában összesen 133 millió dollárnyi pozíció likvidálása több szempontból is hatással lehet a Bitcoinra. Pozitívan a kereskedési aktivitás és a piaci részvétel növekedését jelezheti.

Ez potenciálisan hozzájárulhat a nagyobb likviditáshoz, ezáltal egyenletesebb ármozgásokat kínálva.

Negatív oldalról viszont az ilyen jelentős likvidálások fokozott volatilitásra és hirtelen piaci változásokra utalhatnak.

A likvidálással szembesülő kereskedők veszteségeket szenvedhetnek el, ami hatással lehet a piaci hangulatra.

A bálnák komoly lépéseket tesznek

A bálnák azonban továbbra is érdeklődést mutattak a BTC iránt.

Különösen december 1-jén egy nagy befektető vásárolt milliókat piaci megbízásokon keresztül.

A Bitcoin iránti növekvő bálnaérdeklődés számos területre hatással lehet. Először is, egy ilyen nagy összegű vásárlás a megnövekedett kereslet miatt felhúzhatja a Bitcoin árát.

Ez pozitív hangulatot kelthet más befektetők körében, ami további vásárlókat vonzhat.

Ha azonban a bálna úgy dönt, hogy később eladja, az gyors árcsökkenéshez vezethet. Ez jelentős FUD-ot és potenciális veszteségeket okozhat az egész piacon.

A piac tehát szorosan figyelni fogja a bálna lépéseit, ami befolyásolhatja a kisebb befektetők kereskedési stratégiáit és döntéseit.

Az információ megjelenésekor a BTC 39.606 dolláron állt, mivel az elmúlt 23 órában 2,15%-kal nőtt az árfolyama. Az árfolyam emelkedésével párhuzamosan a Bitcoin-t tartó címek száma is növekedett, a Santiment adatai szerint.

bitcoin

Forrás: Santiment

Olvastad már? Mit jelent a növekvő kiáramlás a BTC árfolyamára nézve?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!