Mit jelent a növekvő kiáramlás a BTC árfolyamára nézve?

-

  • A Bitcoin kiáramlása elkezdett növekedni, ami reményt ad a HODLereknek.
  • A bányászok bevételei nőttek, ami enyhítette a BTC-re nehezedő eladási nyomást

A Bitcoin (BTC) rallyja jelentős hatással volt a kriptopiac általános állapotára. Sokan azonban elkezdték megkérdőjelezni, hogy ez a rally fennmarad-e a jövőben is.

A BTC jelenlegi állapota

Bizonyos tényezők azonban még mindig segíthetnek a BTC bikás álmának. Nevezetesen a BTC kiáramlásának megugrása.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az emelkedés a tranzakciós díjak emelkedéséhez vezet, ami közvetlenül számszerűsíti a hálózaton lévő keresletet.

A csúcsidőben megemelkedett díjak azt jelzik, hogy a felhasználók sürgetik a tranzakciók érvényesítését, ami kulcsfontosságú adat mind a bányászok, mind a befektetők számára.

Forrás: twitter.com/Neuro__Invest

A BTC-kiáramlás kifejezett kiugró értékei több jelentős hatással is lehetnek a Bitcoin ökoszisztémára.

Először is, a megnövekedett tranzakciós díjak, amelyek ebből a megugrásból adódnak, a hálózat iránti megnövekedett keresletet tükrözik. Ez a kereslet a magas felhasználói aktivitást is jelzi.

A címek emelkedésének egyik oka lehet a BTC Ordinals iránti növekvő érdeklődés. A Dune Analytics adatai szerint az Ordinalsra történő feliratkozások száma is nőtt.

Az Ordinals iránti növekvő érdeklődés lehetővé teszi, hogy az NFT befektetők is beszálljanak a Bitcoin hálózatába.

A BTC ezen növekvő használata a megnövekedett kiáramlással párosulva nagy szerepet játszhat a BTC jelenlegi árfolyamának támogatásában.

btc

Hogy állnak a bányászok?

A bányászok számára a megnövekedett tranzakciós díjak ciklusai a nagy forgalmú időszakokban pénzügyileg előnyössé válnak.

Az újonnan létrehozott coinok és a tranzakciós díjak kombinációja ösztönzőleg hat a bányászokra, hogy továbbra is számítási teljesítményt adjanak a hálózathoz.

Az elmúlt hetekben a bányászok által beszedett bevételek nőttek. Ez segíthet enyhíteni a bányászokra nehezedő értékesítési nyomást.

Ugyanis ha a bányászok bevételei csökkennek, a bányászok kénytelenek eladni állományaikat, ami végül a Bitcoin árát is lefelé nyomja.

btc
Forrás: Blockchain

Az információ megjelenésének időpontjában a BTC 38.770 dolláron kereskedett, és az elmúlt 24 órában 1,56%-kal emelkedett.

A BTC kereskedési volumene is nőtt. Az elmúlt hetekben a BTC kereskedési volumene 8,39 milliárdról 19,27 milliárdra nőtt.

btc
Forrás: Santiment

Olvastad már? Nemcsak Black Friday, hanem Black November is 🙁

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!