Miért emelkedett tegnap a Bitcoin ára?

-

A Bitcoin ára emelkedett tegnap, mivel a rendelkezésre álló likvid kínálat minden idők legalacsonyabb szintjét éri el, ahogy az intézményi befektetők növelik a BTC-be való befektetéseiket.

Nézzük meg, hogy miért emelkedett tegnap a Bitcoin árfolyama.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A potenciális spot BTC ETF jóváhagyása fokozza a piaci hangulatot

Számos makroszintű ellenszél ellenére a Bitcoin árfolyama tovább nyomul felfelé, 126%-os éves növekedést ért el, és az opciós piaci adatok azt mutatják, hogy a kereskedők a 40 000 dolláros szint felé igyekeznek.

Az utóbbi két hét ármozgása a Crypto Fear and Greed indexet határozottan a „Greed” csoportba küldte, ami a piaci hangulat javulását mutatja.

bitcoin

Fear and Greed Index. Forrás: Newhedge

Miután október közepén megrohanták a spot Bitcoin ETF módosításait, november 9-én megnyílt az első ablak az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) számára, hogy jóváhagyja a 12 fennálló ETF-et.

A mai napig a SEC nem hagyott jóvá spot Bitcoin ETF-et, annak ellenére, hogy számos kérelmező, köztük a BlackRock, a Fidelity, az ARK Invest és a 21Shares is benyújtotta.

A nyitott jóváhagyási időszak november 17-ig tart. Ha a SEC folytatja a spot Bitcoin ETF jóváhagyásának késleltetését, akkor január 10-ig marad nyitva.

A jelentések szerint a jóváhagyás 600 milliárd dollárnyi új keresletet generálhat.

A CryptoQuant elemzői úgy vélik, hogy az ETF jóváhagyása a Bitcoin piaci kapitalizációjának 1 billió dolláros növekedését eredményezi.

A Galaxy Digital 74%-os áremelkedést jósol.

Az intézményi beáramlások meghaladják az 1 milliárd dollárt

Míg egyes befektetők a jóváhagyott ETF-ektől várhatják a megnövekedett likviditást, az intézményi befektetők már megkezdték a Bitcoinba és a kriptóba történő pénzeszköz-befektetést.

A CoinShares szerint az intézményi befektetők az elmúlt évben több mint 1 milliárd dollárt fektettek a kriptóba.

Forrás: CoinShares

A kriptoeszközökbe az elmúlt egy év során befektetett 1 milliárd dollárból több mint 240 millió dollár áramlott kifejezetten a Bitcoinba.

Az intézményi befektetők az összes Bitcoin kereskedési volumen 19,8%-át teszik ki.

A Bitcoin-kínálat szűkül

Miközben az intézményi befektetők továbbra is öntik a pénzt a Bitcoinba, a likvid elérhető BTC-kínálat szűkül.

A Bitcoin árfolyam-emelkedésével egy időben a tőzsdéken a BTC-kínálat továbbra is a 2023. május 3-i csúcs alatt van.

Az éves csúcs óta a tőzsdék több mint 200.000 bitcoint adtak le, folytatva a BTC-egyenlegek többéves csökkenő tendenciáját.

Forrás: Glassnode

A piacon a kriptotőzsdékről távozó érméket bika jelként érzékelik, mivel a kereskedők jellemzően akkor vonják ki a BTC-jüket, amikor hosszú távon saját letétben akarják tartani.

A hosszú távú Bitcoin-tulajdonosok november 7-én rekordot döntöttek az összes újonnan vert BTC 92%-ának megvásárlásával.

A Glassnode elemzői úgy vélik, hogy a tőzsdei kínálat a rövid távú birtokosok kínálatával kombinálva azt jelentheti, hogy a rendelkezésre álló Bitcoin-kínálat relatív alapon történelmi mélyponton van.

Az elemzés folytatódik,

„Ha összehasonlítjuk a rövid távú birtokosi kínálatot és a tőzsdei egyenlegeket, akkor azt látjuk, hogy hasonló nagyságrendűek, körülbelül 2,3M BTC körül vannak. A „rendelkezésre álló kínálat” e két mérőszáma együttesen a forgalomban lévő kínálat 23,8%-ának felel meg, ami most történelmi mélyponton van”.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? 3 ok, amiért a PancakeSwap (CAKE) hirtelen 20%-ot ugrott

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!