Miért emelkedett tegnap a Bitcoin ára?

-

A Bitcoin ára emelkedett tegnap, mivel a rendelkezésre álló likvid kínálat minden idők legalacsonyabb szintjét éri el, ahogy az intézményi befektetők növelik a BTC-be való befektetéseiket.

Nézzük meg, hogy miért emelkedett tegnap a Bitcoin árfolyama.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A potenciális spot BTC ETF jóváhagyása fokozza a piaci hangulatot

Számos makroszintű ellenszél ellenére a Bitcoin árfolyama tovább nyomul felfelé, 126%-os éves növekedést ért el, és az opciós piaci adatok azt mutatják, hogy a kereskedők a 40 000 dolláros szint felé igyekeznek.

Az utóbbi két hét ármozgása a Crypto Fear and Greed indexet határozottan a „Greed” csoportba küldte, ami a piaci hangulat javulását mutatja.

bitcoin

Fear and Greed Index. Forrás: Newhedge

Miután október közepén megrohanták a spot Bitcoin ETF módosításait, november 9-én megnyílt az első ablak az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) számára, hogy jóváhagyja a 12 fennálló ETF-et.

A mai napig a SEC nem hagyott jóvá spot Bitcoin ETF-et, annak ellenére, hogy számos kérelmező, köztük a BlackRock, a Fidelity, az ARK Invest és a 21Shares is benyújtotta.

A nyitott jóváhagyási időszak november 17-ig tart. Ha a SEC folytatja a spot Bitcoin ETF jóváhagyásának késleltetését, akkor január 10-ig marad nyitva.

A jelentések szerint a jóváhagyás 600 milliárd dollárnyi új keresletet generálhat.

A CryptoQuant elemzői úgy vélik, hogy az ETF jóváhagyása a Bitcoin piaci kapitalizációjának 1 billió dolláros növekedését eredményezi.

A Galaxy Digital 74%-os áremelkedést jósol.

Az intézményi beáramlások meghaladják az 1 milliárd dollárt

Míg egyes befektetők a jóváhagyott ETF-ektől várhatják a megnövekedett likviditást, az intézményi befektetők már megkezdték a Bitcoinba és a kriptóba történő pénzeszköz-befektetést.

A CoinShares szerint az intézményi befektetők az elmúlt évben több mint 1 milliárd dollárt fektettek a kriptóba.

Forrás: CoinShares

A kriptoeszközökbe az elmúlt egy év során befektetett 1 milliárd dollárból több mint 240 millió dollár áramlott kifejezetten a Bitcoinba.

Az intézményi befektetők az összes Bitcoin kereskedési volumen 19,8%-át teszik ki.

A Bitcoin-kínálat szűkül

Miközben az intézményi befektetők továbbra is öntik a pénzt a Bitcoinba, a likvid elérhető BTC-kínálat szűkül.

A Bitcoin árfolyam-emelkedésével egy időben a tőzsdéken a BTC-kínálat továbbra is a 2023. május 3-i csúcs alatt van.

Az éves csúcs óta a tőzsdék több mint 200.000 bitcoint adtak le, folytatva a BTC-egyenlegek többéves csökkenő tendenciáját.

Forrás: Glassnode

A piacon a kriptotőzsdékről távozó érméket bika jelként érzékelik, mivel a kereskedők jellemzően akkor vonják ki a BTC-jüket, amikor hosszú távon saját letétben akarják tartani.

A hosszú távú Bitcoin-tulajdonosok november 7-én rekordot döntöttek az összes újonnan vert BTC 92%-ának megvásárlásával.

A Glassnode elemzői úgy vélik, hogy a tőzsdei kínálat a rövid távú birtokosok kínálatával kombinálva azt jelentheti, hogy a rendelkezésre álló Bitcoin-kínálat relatív alapon történelmi mélyponton van.

Az elemzés folytatódik,

„Ha összehasonlítjuk a rövid távú birtokosi kínálatot és a tőzsdei egyenlegeket, akkor azt látjuk, hogy hasonló nagyságrendűek, körülbelül 2,3M BTC körül vannak. A „rendelkezésre álló kínálat” e két mérőszáma együttesen a forgalomban lévő kínálat 23,8%-ának felel meg, ami most történelmi mélyponton van”.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? 3 ok, amiért a PancakeSwap (CAKE) hirtelen 20%-ot ugrott

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!