Miért aggasztó jel a Bitcoin jelenlegi pályája a medvék számára?

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama az elmúlt napokban hatalmas bizakodást keltett, mivel az árfolyam átlépte az 50.000 dolláros határt.

Ugyanakkor a shortolók nem voltak túlságosan elragadtatva a BTC árfolyamának hirtelen megugrásától, mivel hatalmas veszteségekkel kellett szembenézniük.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A medvék érzik a feszültséget.

Annak ellenére, hogy a BTC a tegnapi nap folyamán visszatért a 48.000 dolláros szintre, a fenyegetés, hogy az ára megugrik, továbbra is fennállt.

A legújabb adatok azt jelezték, hogy ha a Bitcoin eléri az 55.000 dolláros szintet, akkor körülbelül 800 millió dollár értékű short pozíciót kell felszámolni.

Amennyiben a short pozíciók megszűnnek, a pozícióikat fedező kereskedők vételi aktivitása a BTC iránti kereslet megugrását eredményezheti.

Ez a fokozott kereslet a meglévő piaci dinamikával párosulva még magasabbra emelheti a BTC árfolyamát.

Ugyanakkor a cikk megjelenésének időpontjában a legtöbb kereskedő optimista volt a BTC helyzetével kapcsolatban.

Erre utalt a BTC csökkenő put-to-call aránya, amely az elmúlt hetekben 0,52-ről 0,46-ra csökkent.

bitcoin
Forrás: The Block

Az Implied Volatilitás kiugrása

A Bitcoin Implied Volatilitása (IV) a közelmúltban emelkedésnek indult, ami problémákat okozhat a király érme számára.

Az Implied Volatility a piac potenciális ármozgásokra vonatkozó várakozásait méri. Emiatt az IV emelkedése jellemzően a piaci bizonytalanság várható növekedését jelzi.

bitcoin
Forrás: The Block

Az IV kiugrása a kereskedők számára a BTC jövőjével kapcsolatban medvésebbé teheti a kereskedőket, és akadályozhatja a Bitcoin körüli bikás hangulat növekedését.

Kitartás

A tulajdonosok állapotára térve, látható volt, hogy az MVRV arány fokozatosan megugrott.

Ez azt sugallta, hogy a BTC-tulajdonosok többsége nyereséges volt a BTC árfolyamának hirtelen megugrása miatt.

Ugyanakkor a nyereségességnek ez a megugrása sok birtokost arra ösztönözhet, hogy nyereséggel adja el a részesedését, ami némi negatív nyomást gyakorolhat a BTC árfolyamára.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bitcoin Long/Short aránya az MVRV-vel együtt nőtt. Ez azt jelenti, hogy sok long-term tulajdonos halmozott fel BTC-t, és ezek a címek meghaladták a short-term tulajdonosok számát.

A hosszú távú tulajdonosok valószínűleg nem fogják eladni a birtoklásukat, és a BTC következetes felhalmozása segíthet ellensúlyozni a más címek által létrehozott eladási nyomást.

Ráadásul ezek a címek hozzájárulhatnak a BTC hosszú távú növekedéséhez a jövőben.

bitcoin
Forrás: Santiment

Olvastad már? A mai legkeresettebb érmek: Heroes of Mavia (Mavia), Dymension (DYM) és ScapesMania (MANIA)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!