Michael Saylor komoly figyelmeztetése: Az altcoinok szabályozási kockázatokkal szembesülnek

-

Michael Saylor, a MicroStrategy alapítója és elnöke egy nemrégiben közzétett tweetjében határozott figyelmeztetést adott ki a kriptopénz-befektetőknek, óvatosságát az „Indiana Jones és az utolsó keresztes hadjárat” híres jelenetéhez hasonlította, ahol a bölcs választás a legfontosabb.

Saylor, aki a Bitcoin (BTC) komoly támogatójaként ismert, kiemeli a BTC mint befektetési eszköz kiválasztásának fontosságát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Michael Saylor komoly figyelmeztetése

Saylor, a Bitcoin egyik prominens maximalistája, az elmúlt négy évben a MicroStrategy következetes BTC-vásárlásainak lelkes támogatója volt.

Most aktívan, naponta népszerűsíti a Bitcoint az X-en, aláhúzva a vezető kriptopénzbe vetett rendíthetetlen hitét.

Michael Saylor
Forrás: X

A figyelmeztetés azonban egy szélesebb körű vita közepette érkezik az alternatív kriptovalutákról (altcoinok) és azok szabályozási státuszáról.

Saylor szkeptikusan nyilatkozik az altcoinokról, többeket, köztük az XRP-t, a SOL-t, az ADA-t és az ETH-t potenciális, nem regisztrált értékpapírnak minősítve.

Lehet, hogy a SEC álláspontjához igazodik ebben a kérdésben, és arra számít, hogy végül minden altcoin értékpapírnak minősülhet.

A Bitcoin szabályozási előnyei az altcoinokkal szemben

Saylor a Bitcoin szabályozási előnyébe vetett hite abból ered, hogy a SEC és a CFTC árucikkként ismeri el.

Ez a különbségtétel biztonságosabb helyzetbe hozza a Bitcoint az altcoinokhoz képest, amelyek egyre nagyobb ellenőrzésnek és potenciális értékpapírrá minősítésnek néznek elébe.

Másrészről az Ethereum szabályozási helyzete nemrégiben vizsgálatnak volt kitéve, különösen a SEC elnöke, Gary Gensler részéről, ami az altcoinok és az amerikai kriptotőzsdék fokozott felügyeletét jelzi.

Ez a szabályozói reflektorfény aláhúzza az altcoinok előtt álló kihívásokat, ellentétben a Bitcoin mint árucikk világosabb szabályozási útjával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bitcoin árfolyam teljesítménye

Saylor figyelmeztető közleménye tükrözi a folyamatos piaci volatilitást, és kiemeli az altcoinok előtt álló kihívásokat a szabályozási bizonytalanság közepette, a Bitcoint biztonságosabb kikötőként pozícionálva a viharos kriptotérségben.

Az elmúlt 24 órában a Bitcoin 5%-os csökkenést tapasztalt, 63.284 dollárról 60.300 dollár körüli szintre esett, amit egy csökkenő háromszög mintázat által szemléltetett medvés trend vezérelt az órás grafikonon.

Nemrégiben arról számoltunk be, hogy Michael van de Poppe kriptoelemző további csökkenést jósolt a Bitcoin számára az 55 és 52 ezer dollár közötti tartományba, ha nem sikerül megtartania a jelenlegi 60 ezer dolláros kereskedési tartományt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A bitcoin árfolyama 1 millió dollár lehet 2030-ban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!