Michael Saylor: „Ethereum és a Ripple értékpapír-csalás követtek el”

-

Az Michael Saylor az ismert bitcoin-rajongó bevallotta nem nagyon követi az altcoinok dolgait, egy nemrégiben adott interjúban viszont kitért arra, hogy számos kriptopénz valójában engedély nélküli értékpapírként is meghatározható.

A beszélgetés során szóba került a Ripple és a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet közötti jogi hercehurca, és Saylor úgy véli, a Ripple valójában értékpapír-csalást követett el a kibocsátással.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Ez elég nyilvánvaló. A Ripple egy cég, és a tokenek nagy részét ez a cég birtokolja. Eladták a tokeneket a lakossági befektetőknek, de a cég sosem vált részvénytársasággá. Nem is jelentették be, hogy azok lesznek.”

Michael Saylor az Ethereumról is ugyanígy vélekedik.

Az ETH szintén egy szűk kör, az Ethereum Foundation és a ConsenSys által van irányítva, de ugyanez elmondható a Solana, vagy éppen az FTX token esetében is.

Az altok túlnyomó többsége a törvény értelmében értékpapírnak számíthat.

Az Ethereum esetében jelenleg nagyjából 20 milliárd dollárnyi token van lekötve egy letéti szerződés címén, és senki sem tudja, hogy a tulajdonosaik mikor férhetnek ehhez ismét hozzá.

„A legjobb az lenne mindenki számára, ha a SEC leállítaná mindet. Etikátlan a működésük. A bitcoin egy árucikk, de az altok tulajdonképpen csak értékpapírok, amelyeket azért bocsátanak ki a cégek, hogy ne kelljen végigmenni a hagyományos részvénykibocsátás, az IPO szabályozott folyamatán. Ezzel viszont értékpapír-csalás követnek el. Főleg az Ethereum.”

Az ETH2.0 szerződéséből a tulajdonosok nem tudják kiutalni a letétbe helyezett tokeneket, és jelenleg még terv sincsen arra, hogy ez mikor válik lehetővé.

Az elképzelések szerint egy 2023-ban érkező frissítéssel már ez a funkció is elérhetővé válik majd, de a határidőt már eddig is többször elhalasztották.

Ez a megoldás Saylor szerint pontosan ugyanaz, amelyet a vállalati világban is alkalmaznak, ahol egy szűk kör dönti el, hogy mi lesz a pénz sorsa.

„Ez egy befektetési szerződés, ha jobban belegondolunk. A bank fogja a befektetett pénzed, és azt mondja, hogy akkor ezt most lekötötted például 2024-ig. Lehet, hogy majd valamennyi kamatot lehet rá kapni, de ez nem biztos. Ez az értékpapírok meghatározása. A befektetett pénzből egy társas vállalkozás épül fel, mások munkájából, a befektető pedig ebből hasznot remél. A vezetőség dönt, egy személy dönt. Ami így működik, az nem árucikk, hanem értékpapír.”

A Ripple a jelenleg folyó pereskedése során kifejezetten szeretné letisztázni, hogy egészen pontosan milyen definíciók is vonatkoznak rá.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A cég vezetősége és a rajongók többsége biztosnak érzi a győzelmet a SEC vádjaival szemben.

Saylor nemrégiben közös előadáson vett részt a CFTC, az Árucikk-kereskedelmi Bizottság elnökével, Rostin Behnam-mel, aki szintén úgy nyilatkozott, hogy a bitcoin az egyetlen kriptopénz, amely árucikknek tekinthető a definíciók alapján.

Egy hónappal ezelőtt a CFTC álláspontja még az volt, hogy az Ethereum is meghatározható, mint árucikk, mostanra viszont ez megváltozott.

Saylor és Benham mellett a SEC vezetője, Gary Gensler is úgy véli, az új proof of stake megoldás miatt az Ethereum már szinte biztos, hogy értékpapírként értelmezhető.

Hogy ezek a nézetek hatással vannak-e az árfolyamra, azt nem tudni, de az ETH a cikk írásakor néhány százalékos mínuszban volt az előző napihoz képest, 1226 dolláron.


Olvastad már? 1INCH tulajdonosoknak kötelező olvasmány

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!