100 millió dollárt szán a Gate.io kriptóipari befektetésekre

-

A tőzsdék az utóbbi időben nagyfokú pénzkivonást tapasztaltak, ahogy a felhasználók tömegesen veszik ki a kriptóikat a csődhullám miatt.

Számos iparági szereplő így likviditási problémákba ütközik, ez pedig további problémákhoz vezethet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A medvepiac amúgy is visszafogott teljesítményét ez még tovább csökkenti, a Gate.io tőzsde viszont úgy döntött, hogy ezzel ideje lenne kezdeni valamit, és egy 100 millió dolláros alappal el is kötelezte magát az ügy mellett.

A tőzsde a pénzt kifejezetten olyan vállalatokra akarja fordítani, amelyek a megváltozott, kedvezőtlenebb piaci körülmények között is boldogulni akarnak, akár teljes stratégiai átszervezés árán is.

Ehhez, és a megfelelő mértékű alkalmazkodáshoz tud anyagi téren segítséget nyújtani a tőzsde.

A likviditási támogatás segítségével azt a célt próbálják elérni, hogy a kriptoipari vállalkozásoknak nem a piaci bizonytalanságokkal kelljen törődniük, hanem a fő tevékenységeikre, a szolgáltatásokra koncentrálhassanak.

„Ez a 100 millió dollár a kiemelkedő minőséget produkáló cégekhez kerül majd, a market makerekhez, a nagy tételben kereskedőkhöz, intézményi partnerekhez és a lakossági nagybefektetőkhöz.”

Azok a cégek, amelyek megfelelnek a követelményeknek, akár 10 millió dolláros keretösszeget is felhasználhatnak, elsődlegesen főleg a piaci helyzet stabilitásához.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy likviditást biztosítanak a kereskedéshez.

A kezdeményezéshez nem lett semmiféle határidő hozzárendelve, és a cég kifejezte abbéli reményeit, hogy a piac jövőbeni trendjei alapján akár bővíthetik is majd a projektet.

Lin Han, a Gate.io ügyvezetője szerint a megfelelő körülményeket akarják biztosítani.

„A medvepiac előre nem látható eseményei nem szabadna, hogy hátráltassák az innovációt, vagy éppen rossz hatást gyakoroljanak a felhasználókra. Most annak van itt az ideje, hogy építsünk, védjük az ügyfeleinket, és erősítsük a piacot.”

A Gate.io 2019-ben létrehozott egy úgynevezett SAFU-alapot, amely egyfajta biztosítási alapként működik az ügyfélvagyonok számára.

Egy másik tőzsde, a Binance is tett hasonló lépéseket, hogy kézbe vegye a kriptós ökoszisztéma sorsát, és javítsa a túlélési esélyeket a bizonytalan körülmények közepette is.

A tőzsde vezetője, CZ nemrégiben elmondta, ők 1 milliárd dollárt különítettek el segítségnyújtási célokra.

Ebből a tervek szerint ígéretes, de pénzügyi nehézségekkel szembesülő projekteket tudnak majd támogatni, hogy elhárítsák a felmerülő pénzügyi akadályokat.

Hivatalosan még nem erősítették meg az alap indulásának az időpontját, CZ viszont külön kiemelte, hogy egy laza, nyitott struktúrát szeretnének kiépíteni, amelyhez igény szerint más iparági szereplők is becsatlakozhatnak.


Olvastad már? Elérte az alját a bitcoin?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Chema Mínguez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!