Miami polgármestere, elfogad kriptovalutákat adományokként elnökválasztási kampánya során

-

Az elnökjelölt augusztus 4-én közölte ezt a döntést a Coindesk TV adásában.

A 2024-es elnökjelölt, Francis Suarez, Miami polgármestere jól ismert álláspontjáról a bitcoin és más kripto eszközökkel kapcsolatban, és most arra készül, hogy kihívja a jelenlegi elnök, Joe Biden, a 2024-es amerikai elnökválasztáson.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A polgármester pénteken jelentette be, hogy elfogadja a kriptovalutákat a kampányi adományokként, ezzel csatlakozva két másik jelöltnek, akik szintén bejelentették, hogy elfogadnak bitcoint adományokként.

Suarez hozta nyilvánosságra ezt az információt a Coindesk TV műsorában.

„Hivatalosan elfogadom a bitcoin adományokat” – árulta el Suarez. „Ez az a folyamat, amely demokratikus lehetőségeket teremt a gazdagság létrehozásához, és nem manipulálható az emberi motivációk vagy politikai célok által.”

Azonban Suarez nem csak a bitcoint fogadja el. Az elnökjelölt weboldalán az szerepel, hogy elfogadja a „kriptót”, ami egy portálra irányítja az adományozókat.

A portál egy Bitpay számlát csatlakoztat, miután kiválasztották az adomány összegét.

A Bitpay számla portálja a Suarez for President Inc. számára irányítja a fizetéseket.

A BTC, BCH, LTC, DOGE, XRP, ETH és még több kriptovaluta használható az adományokhoz. Érdekes módon, a tether (USDT) is megjelenik a Bitpay számlán, de nem támogatott.

Suarez csatlakozik Robert F. Kennedy Jr., demokrata, és Vivek Ramaswamy, republikánus elnökjelölt mellé, akik a 2023-as Bitcoin konferencián Miami-ban bejelentették, hogy elfogadnak BTC-t kampányfinanszírozáshoz.

Az első olyan választási kampány az amerikai történelemben, ahol jelöltek elfogadták a kriptovalutákat adományként.

Rand Paul, republikánus, és Ron Paul fia, 2015 áprilisában jelentette be, hogy elfogad BTC-t, ezzel ő lett az első elnökjelölt az amerikai történelemben, aki kriptovalutában kapott adományokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Andrew Yang és Eric Swalwell, demokraták, elfogadtak digitális valutákat a 2020-as elnökválasztási kampányuk során.

Suarez évekkel ezelőtt már ismert volt a kriptovilágban, hiszen már akkoriban is bitcoinban kapott fizetést, és egy részét a 401(k) nyugdíjtervének is a kriptovalutába fektette.

Olvastad már? Bank of England: „kamatemelésének eredménye a gazdaságot lassítja és az inflációt csökkenti”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!