Mi fog történni az ETH árfolyamával, ha a SEC elutasítja az összes Spot Ethereum ETF kérelmet?

-

Az ETH árfolyamára gyakorolt hatás nem biztos, hogy olyan pusztító lesz, mint azt egyesek gondolják.

Egy évtizedes várakozás, elutasítás és legjobb esetben késleltetés után az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete 2024 elején végül zöld utat adott közel egy tucat spot Bitcoin ETF-nek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC árfolyamra gyakorolt hatásuk tagadhatatlan volt, mivel a hagyományos befektetők körében az egekbe szökött a kereslet ezek iránt a termékek iránt.

Mivel most már létező tőzsdén kereskedett alapok követik legalább egy kriptopénz teljesítményét, a közösség azt találgatja, hogy lesz-e folytatás, különösen az ETH esetében.

eth
Forrás: coingecko.com

Az ETH ETF alkalmazások

A kriptopénz-iparágon belüli és kívüli számos vállalat szeretné követni a Bitcoin példáját, és a második legnagyobb digitális eszköz teljesítményét követő termékekkel rendelkezni.

A két legnagyobb név talán a BlackRock és a Fidelity, akik jelenleg a SEC-hez benyújtott kérelmekkel rendelkeznek.

A felügyelet azonban folyamatosan halogatja a döntést bármelyikük beadványáról.

A SEC legújabb késedelmei közepette iparági szakértők elkezdték megkérdőjelezni a hatóság indítékait, és összehasonlítást vontak azzal, ahogyan a felügyelet működött, mielőtt az elmúlt tíz év során számtalan BTC-kérelmet elutasított.

Mint ilyen, az ETH ETF kérelmek körüli általános optimizmus az elmúlt hetekben kezdett lecsengeni, annak ellenére, hogy a korábbi előrejelzések szerint a Bizottság 2024 májusában jóváhagyja az összes beadványt.

A legutóbbi elemzések az üggyel kapcsolatban azt sugallják, hogy a SEC azt tervezi, hogy elutasítja az összes olyan spot Ethereum ETF kérelmet, amelyeknek az esedékességi ideje májusban van.

Befolyásolja az ETH árfolyamát?

Míg a közösség folyamatosan azon spekulál, hogy a potenciális Ethereum ETF-ek a BTC ETF-ekhez képest bukás lesznek-e, mi úgy döntöttünk, hogy megkérdezzük a Perplexity-t – a népszerű ChatGPT alternatíváját – arról, hogy mi történne az ETH árfolyamával, ha a SEC valóban elutasítaná az összes jelenlegi javaslatot.

Érdekes módon az AI chatbot úgy véli, hogy az ügynökség döntése, bármi is lesz az, nem lesz olyan nagy hatással az ETH-ra, legalábbis rövid távon.

„Ha a SEC elutasítja az összes spot Ethereum ETF kérelmet, akkor az ETH árfolyamára gyakorolt hatás nem biztos, hogy olyan jelentős lesz, mint amire eredetileg számítottunk. Az elemzők és szakértők szerint akár jóváhagyják, akár elutasítják az ETF-eket, rövid távon nem biztos, hogy jelentős hatással lesz az altcoin árfolyamára”.

Ez az elmélet némileg megalapozott lehet, tekintve a BTC ETF-ek elutasítását az elmúlt tíz évben.

A Bitcoin ennyi elutasítás után immunissá vált a SEC intézkedéseire. Az Ethereum esete azonban egészen más, mivel az eszköznek nincs ilyen hosszú múltja a szabályozóval.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Emellett, miután a Bizottság zöld utat adott az összes Bitcoin ETF-nek, a mögöttes eszköz árfolyama hatalmas hullámvasúton indult útjára az azt következő hetekben.

Miután a kereslet és a beáramlás megnőtt, a BTC ára is megemelkedett. A fordított hatás is megfigyelhető, ahogy azt az elmúlt héten láthattuk.

Olvastad már? A mesterséges intelligencia azonosította a „Solana gyilkos-t”, az altcoinok készen állnak a fellendülésre

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!