Mi a következő lépés a Bitcoinnak, a 70.000 dollár átlépése után?

-

A Bitcoin (BTC), a piac kapitalizációja szerint vezető kriptopénz, pénteken új történelmi csúcsot ért el, több mint 70.000 dollárral, ezzel hét hetes, több mint 70%-os rallyt zárva le, és meghaladta a korábbi, 2021 novemberében megállapított 69.000 dolláros mérföldkövet.

Ez az áttörés több elemzőnél is bikás kilátásokat váltott ki, akik arra számítanak, hogy a Bitcoin folytatja emelkedő pályáját, és rövidesen még magasabb szinteket érhet el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tuur Demeester, a Bitcoin régóta foglalkozó elemzője úgy véli, hogy a kriptopénz egy epikus bikapiac előtt áll, a kínálat csökkenésére és az agresszív dip-vásárlásokra hivatkozva.

Emellett a Bitcoin-elemző hasonlóságot von a múlt legagresszívabb ciklusaihoz (2012 és 2015), mondván, hogy a Bitcoin-piacon nagyon minimális árfolyamcsökkenés tapasztalható.

Más szavakkal, a kínálat alacsony, és a dipeket lelkesen vásárolják.

A Bitcoin először március 8-án érte el a 70.199 dolláros csúcsot, majd gyorsan esett. A cikk írásakor a BTC  68.300 dolláron állt.

A Bitcoin 100.000 dollárig?

Tuur Demeester emlékeztet egy 2017 eleji forgatókönyvre, amikor a Bitcoin elérte az 1200 dollárt, és egyesek nem hitték el, hogy utána ezres nagyságrendű többszörösével is kereskedhetnek.

Többen nagy nyereséget vettek fel, amit később megbántak, és ugyanezt jósolja, amint a Bitcoin átlépi a 100.000 dollárt.

A Bloomberg jelentése szerint a Bitcoin 100.000 dollárig terjedő előrejelzések a jelek szerint egyre reálisabbak az opciós piacon. Ugyanis a 80.000 és 100.000 dolláros kötési árú vételi opciók drámaian megnőttek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A pozícionálás legutóbbi változása növeli egy tartósabb rally valószínűségét.

Másrészről az opciós és határidős piacokon tapasztalható alacsonyabb volatilitás és tőkeáttétel arra utal, hogy a Bitcoin 70.000 dollárig tartó árfolyam-emelkedését elsősorban a spot piaci kereslet okozta.

A lakossági befektetők jellemzően a készpénzpiacon vásárolnak tokeneket, nem pedig derivatívákat alkalmaznak a tőkeáttétel növelése érdekében.

Ali kriptoelemző szerint valahányszor a Bitcoin meghaladta a korábbi történelmi csúcsokat, a piacnak gyakran 8-11 hónapra volt szüksége ahhoz, hogy elérjen egy piaci csúcsot.

bitcoin
Forrás: X

A BTC jelenleg rekordmagasan áll, a történelmi minták azt mutatják, hogy a következő BTC-piaci csúcs 2024 novembere és 2025 februárja között következhet be – tette hozzá Ali.

Olvastad már? A BlastUP robbanásszerű előértékesítése rekordokat dönt – 1 millió dollár gyűlt össze néhány hét alatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!