Mérföldkő előtt áll az Ethereum árfolyama

-

Az Ethereum árfolyama a kimerülés egyértelmű jeleit mutatja, a napi grafikonon is medvés divergencia alakult ki.

A befektetők egy újabb felemelkedésre számíthatnak – az okosszerződéses token akár 1.679 dollár fölé emelkedhet. Később akár a 2.000 dolláros pszichológiai szintet is megdöntheti.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A csökkenő trend megerősítése akkor következik be, ha az ETH az 1.509 dollárnál lévő 200 napos EMA alá csúszik.

Az Ethereum árfolyama magasabb csúcsokat produkált, hiszen a bikák most vesznek levegőt a robbanásszerű rali után.

Úgy tűnik, hogy ez a lassú mozgás egy kisebb visszahúzódást jelezhet előre, de a bitcoin árától és a kereskedők kedvétől függően a dolgok drasztikusan megváltozhatnak.

Az Ethereum ára is nehéz helyzetben van

Az Ethereum árfolyama két magasabb csúcsot produkált január 17-én és 21-én az elmúlt három hét 38%-os emelkedése után.

Ezek a kilengési pontok önmagukban semmit sem jelentenek, de ha a Relatív Erősség Index (RSI) alacsonyabb csúcspontjaival együtt nézzük, akkor ez a lendület csökkenését jelzi.

Ezt az eltérést bearish divergenciának nevezzük, és arra utal, hogy a bullish trend kimerülőben van. Vagyis lehet, hogy a fordulat már a küszöbön áll.

A technikai adatok azonban nem jelentenek mindent és mindenkit a kriptovaluták birodalmában, mivel a bitcoin nagyobb befolyással bír az altcoinoknál.

Többel, mint a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező altcoin.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezért az Ethereum árfolyama a nyilvánvaló kimerülés ellenére újabb felfutást indíthat el, és egy harmadik magasabb csúcsot produkálhat, miközben az RSI egy harmadik alacsonyabb csúcsot produkál.

Egy ilyen lépés megtartja a medvés divergenciát, de lehetővé teszi az árjegyzők számára, hogy összegyűjtsék az 1.679 dollár felett pihenő buy-stop likviditást, és csapdába ejtsék a korai medvéket.

A befektetőknek figyelembe kell venniük, hogy e likviditásvadászat során az Ethereum ára akár 2000 dollárig is kitolódhat.

ethereum

Ha az Ethereum árfolyama úgy dönt, hogy magasabbra megy, akkor ez egy rövid távú bikás kilátás, amely füstölgő üzemmódban fut.

Ez a kilátás megváltozik, ha a Bitcoin-bikák erőteljes visszatérést hajtanak végre. Ebben az esetben az ETH tovább haladhat felfelé.

Másrészt, ha az Ethereum árfolyama a 200 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) alá kerül, az megerősíti a csökkenő trend kezdetét.

Egy ilyen fejlemény megnyitja az utat az eladók előtt, hogy átvegyék az irányítást, és az ETH-t az 50 napos és 100 napos EMA összefolyásáig taszítsák le az 1.361 dollárnál.

Olvastad már? Elkerülhetetlen a digitális pénzek elterjedése

Kiemelt kép: Koray Dere

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!