Mérföldkő előtt áll az Ethereum árfolyama

-

Az Ethereum árfolyama a kimerülés egyértelmű jeleit mutatja, a napi grafikonon is medvés divergencia alakult ki.

A befektetők egy újabb felemelkedésre számíthatnak – az okosszerződéses token akár 1.679 dollár fölé emelkedhet. Később akár a 2.000 dolláros pszichológiai szintet is megdöntheti.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A csökkenő trend megerősítése akkor következik be, ha az ETH az 1.509 dollárnál lévő 200 napos EMA alá csúszik.

Az Ethereum árfolyama magasabb csúcsokat produkált, hiszen a bikák most vesznek levegőt a robbanásszerű rali után.

Úgy tűnik, hogy ez a lassú mozgás egy kisebb visszahúzódást jelezhet előre, de a bitcoin árától és a kereskedők kedvétől függően a dolgok drasztikusan megváltozhatnak.

Az Ethereum ára is nehéz helyzetben van

Az Ethereum árfolyama két magasabb csúcsot produkált január 17-én és 21-én az elmúlt három hét 38%-os emelkedése után.

Ezek a kilengési pontok önmagukban semmit sem jelentenek, de ha a Relatív Erősség Index (RSI) alacsonyabb csúcspontjaival együtt nézzük, akkor ez a lendület csökkenését jelzi.

Ezt az eltérést bearish divergenciának nevezzük, és arra utal, hogy a bullish trend kimerülőben van. Vagyis lehet, hogy a fordulat már a küszöbön áll.

A technikai adatok azonban nem jelentenek mindent és mindenkit a kriptovaluták birodalmában, mivel a bitcoin nagyobb befolyással bír az altcoinoknál.

Többel, mint a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező altcoin.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezért az Ethereum árfolyama a nyilvánvaló kimerülés ellenére újabb felfutást indíthat el, és egy harmadik magasabb csúcsot produkálhat, miközben az RSI egy harmadik alacsonyabb csúcsot produkál.

Egy ilyen lépés megtartja a medvés divergenciát, de lehetővé teszi az árjegyzők számára, hogy összegyűjtsék az 1.679 dollár felett pihenő buy-stop likviditást, és csapdába ejtsék a korai medvéket.

A befektetőknek figyelembe kell venniük, hogy e likviditásvadászat során az Ethereum ára akár 2000 dollárig is kitolódhat.

ethereum

Ha az Ethereum árfolyama úgy dönt, hogy magasabbra megy, akkor ez egy rövid távú bikás kilátás, amely füstölgő üzemmódban fut.

Ez a kilátás megváltozik, ha a Bitcoin-bikák erőteljes visszatérést hajtanak végre. Ebben az esetben az ETH tovább haladhat felfelé.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Másrészt, ha az Ethereum árfolyama a 200 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) alá kerül, az megerősíti a csökkenő trend kezdetét.

Egy ilyen fejlemény megnyitja az utat az eladók előtt, hogy átvegyék az irányítást, és az ETH-t az 50 napos és 100 napos EMA összefolyásáig taszítsák le az 1.361 dollárnál.

Olvastad már? Elkerülhetetlen a digitális pénzek elterjedése

Kiemelt kép: Koray Dere

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!