Mennyire teljesít jól a Solana?

-

A Solana hálózat népszerűsége nagyot nőtt az elmúlt hónapokban, dacára annak, hogy a hálózat néha egyszerűen megáll, és használhatatlanná válik.

A sikert sokan annak tulajdonítják, hogy több vicctoken is elindult a közelmúltban, és ezek népszerűek a felhasználók körében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közösség szerint viszont a hosszú távú sikerhez arra is szükség lesz, hogy a tokenek kereskedelme le legyen egyszerűsítve, és megfelelő hídszolgáltatások szülessenek meg.

Az Ethereum esetében a wrapped tokenekkel lehet a hálózaton kívüli kriptopénzeket bevezetni a blokkláncra, a Solana esetében ezt a megoldást klónozásnak hívják, és a likviditás növeléséhez sokan úgy vélik, hogy ezt az utat kellene követniük.

A Solana skálázhatósága az elmúlt évek során

Az FTX csődje után a Solana nehéz időket élt meg, mára viszont már majdnem 50 milliárd dolláros a kapitalizációja, éa az appokban lekötött tőke eléri az 1,98 milliárd dollárt.

A hálózat teljesítménye eléri a 65 ezer TPSS-t, azaz a tranzakció per másodperc értéket, így a Solana jól használható, költséghatékony megoldásnak minősül.

Most éppen a különböző vicctokeneknek köszönhető a növekvő népszerűség, de ahogyan egyre több pénz kerül az ökoszisztémába, vélhetően elmozdul majd a hangsúly a ténylegesen használható kriptoeszközök irányába.

A DefiLlama adataiból látható, hogy míg az Ethereum esetén közel 1000 saját protokoll műkö9dik, a Solana esetében ez csupán 128.

solana

Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a Solana esetén kevesebb tokennel lehet kereskedni, kisebb a spekuláció lehetősége.

A fejlesztők úgy vélik, ezt ki kell javítani, és lehetővé tenni, hogy minél több token lehessen elérhető a hálózaton, még több pénzt lehessen befektetni a defi alkalmazásokba.

A hídszolgáltatások a Solana esetében is komplexek, szükség van egy harmadik félként működő közvetítőre, amely érvényesíti mindkét láncon a tranzakciót, és rögzíti az adatokat.

Ez sokszor biztonsági kockázattal jár, és a likviditás sem minden esetben megfelelő.

A Chainalysis felmérése alapján 2022-ben a kriptós hackertámadások során elvesztett pénz 69%-át a hídszolgáltatásoktól lopták el.

A fejlesztők tehát azon dolgoznak, hogy egy másik módszert találjanak, amellyel csökkenthetők a kockázatok.

Klónozott tokenek

Hasonlóan a híddal átvitt tokenekhez, az úgynevezett clAssets tokenek a Clone protokollon belül létező tokenek, amelyek más kriptopénzeket képviselnek.

Ezeknek az eszközöknek pontosan az a lényege, hogy támogassák a skálázást, és elkerüljék a likviditási problémákat.

A Clone így egy jó megoldást kínál, hogy a Solana blokkláncán nem létező tokenekkel is kereskedni tudjanak a felhasználók.

Ezt két módszerrel tudják elérni, elsőként likviditást biztosítanak a különböző kereskedési poolok számára, és piaci párokat magához a kereskedéshez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahhoz, hogy egy külső kriptoeszközt be lehessen vezetni a protokollra, ahhoz meghatározott mennyiséget letétbe kell hozzá helyezni.

Az így kapott tokenek ténylegesen használható, kereskedhető, elkölthető tokenek, amelyeket a felhasználók a saját tárcáikban tudnak tárolni, és amelyeket a Solana defi ökoszisztémájában máshol is fel tudnak használni.

Ahogyan a Solana egyre nagyobb figyelmet kelt, és egyre nagyobb tőkét kötnek le a hálózaton a befektetők, úgy lesz egyre nagyobb az igény a hídszolgáltatásokra, és a hasonló megoldásokra egyaránt.

A kockázatok csökkentése tekintetében pedig a Clone és a hasonló protokollok lehet, hogy idővel le tudják cserélni ezeket a hídszolgáltatásokat, és újabb lehetőséget nyújtanak a kereskedőknek, hogy tőzsdézzenek a kriptopénzeikkel.


Olvastad már? A Fidelity vezető bemutatja az úttörő Bitcoin értékelő modelljét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!