A Fidelity vezető bemutatja az úttörő Bitcoin értékelő modelljét

-

A Fidelity globális makrogazdasági igazgatója, Jurrien Timmer az X-en (korábban Twitter) nemrégiben közzétett posztsorozatában egy úttörő Bitcoin-értékelési modellt mutatott be, amely potenciálisan újradefiniálhatja a kriptovaluta helyét a globális pénzügyi világban.

Timmer elemzése, mely mélyen az 1700-ig visszanyúló történelmi pénzügyi adatokban gyökerezik, a hagyományos értéktárolók, például az arany és az ezüst árváltozásait és volatilitását állítja szembe a születőben lévő, de gyorsan fejlődő Bitcoinnal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A történelmi volatilitás feltárása

Timmer elemzése szemléletes képet rajzol arról, hogyan változtak az arany és az ezüst volatilitási mintázatai 1970 után, ami a fiat valutarendszerre való átmenetet jelzi.

Ez a korszak látta, hogy ezek a nemesfémek, és újabban a Bitcoin is dinamikusan reagáltak a különböző monetáris és inflációs rendszerekre.

Timmer munkásságának egyik legfontosabb felismerése a „többletpénz” mint változó bemutatása, amelyet a pénzkínálat növekedési ütemének a GDP növekedésével csökkentett értékeként definiál.

bitcoin
Forrás: X

Ez a fogalom segít megmagyarázni a grafikonon megfigyelhető jelentős ármozgásokat.

Megmutatja a megnövekedett volatilitást és értékelést a gazdasági teljesítményhez viszonyított fokozott pénzmennyiség-növekedés idején.

A Bitcoin „exponenciális aranyként” való helyzete

Timmer korábban a kriptopénzt „exponenciális aranyként” pozícionálta, párhuzamot vonva meteorikus emelkedése és a hagyományos értéktárolók között.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A fiat valuták vásárlóerejét vizsgálva az elmúlt 150 évben, Timmer szemléltette a Bitcoin robbanásszerű növekedését az arany és az ezüst fokozatosabb felértékelődéséhez képest.

Timmer ismételten hangsúlyozta a Bitcoin korlátozott kínálatának fontosságát és az eszköz értékelésében játszott szerepét, de rámutatott, hogy az igazi vonzerő a hálózat növekedésében rejlik, amely más úttörő technológiákhoz hasonlóan S alakú elfogadási görbét követ.


Olvastad már? Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!