Megszűnik az NFT-profilképek használata az X-en

-

Az X bejelentette, hogy megszűnteti az NFT-k támogatását a platformon, a kriptoközösség szerint pedig ez felérhet egy arculcsapással a szektornak.

A lépés értelemszerűen nagy figyelmet kapott, sokan osztották meg a gondolataikat, véleményüket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Január 10-én, nagyjából egy évvel a bevezetés után az X abbahagyta az NFT-k támogatását, így azokat már nem lehet profilképként használni.

A platform 2022 januárjában mutatta be az új funkcióját, amely segítségével meg lehetett bizonyosodni róla, hogy egy adott kép NFT, és a platformon az ilyen profilkép hatszögletű keretet kapott a megszokott kerek helyett.

Sokak szerint a támogatás megszűntetése miatt nehezebb lehet majd észrevenni a hamis fiókokat, mások viszont úgy vélekednek, hogy az X saját kollekciót akar kiadni a platformon, ezért nem engedi más NFT-k használatát.

A hamis fiókokkal kapcsolatban a felhasználók arra panaszkodtak, hogy a kriptoközösségnek már így is elég baja van a botokkal, hamis fiókokkal, és a különböző csalásokkal.

Egy másik felhasználó úgy fogalmazott, hogy a szektor számára ez felérhet egy arculcsapással, ráadásul, ahogyan mások is kifejtették, sok esetben az NFT-profilkép segítségével igazolni lehetett, hogy a másik fél tényleg az, akinek mondja magát.

Egyes nézetek szerint a lépés egy korszak végét jelenti, és biztos, hogy sok téren fog nagy változást hozni.

A spekuláció során persze sokan arra keresték a választ, hogy egyáltalán miért vezette ki Elon Musk platformja az ilyen típusú profilképeket, mi lehet a döntés valódi oka.

Az egyik elmélet alapján vannak, akik szerint az X exkluzív, csak a platformon alkalmazható tokeneket akar kiadni, és emiatt kellett kivonni a képből a többi tokent.

Volt, aki rávilágított, hogy a Reddit esetében is nagy visszhangot keltett a saját NFT-kollekció kiadása, és ez a lépés önmagban 10 millió új felhasználót hozott a szektorba.

Nem lehetetlen, hogy az X esetében is valami hasonlót láthatunk majd a jövőben.

Olvastad már? 3 hatalmas Bitcoin (BTC) jóslat, melyet az S2F létrehozója osztott meg

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!