A felezés hatását taglalja a Coinbase legfrissebb jelentése

-

A Coinbase Institutional és a Glassnode közös jelentését nemrégiben publikálták, a szerzők ebben a BTC és az ETH várható jövőjét járták körül, és azt, hogy hogyan várható a kriptopiac alakulása.

A legfontosabb megállapítás, hogy a kriptopiac rendkívüli mértékben ki van téve a Bitcoin hálózatán idén tavasszal bekövetkező felezésnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek az eseménynek minden eddigi alkalommal nagy hatása volt a BTC árfolyam-dinamikájára, és így piac egészére, és komoly fordulópontot jelentettek a befektetők számára is.

„Úgy véljük, a 2024 második negyedévében esedékes felezés pozitív hatással járhat a BTC teljesítményére. Ezt persze valamennyire fenntartásokkal kell kezelnünk, hiszen a historikus adatok mennyisége viszonylag kicsi. Eddig mindössze három felezést láthattunk, és ezek alapján nem lehet egyértelmű következtetéseket levonni. Főleg igaz ez annak fényében, hogy minden eddigi alkalom egybeesett a globális likviditási intézkedések megjelenésével.”

Az ETH esetében is nagy változásokra lehet számítani, az idei év első negyedévében jön az új frissítés, Cancun néven, amelyet az előző, Schapella névre keresztelt frissítés után hajtanak majd végre, a tervek szerint tovább növeli a hálózat kapacitását és biztonságát.

Emellett a fejlesztők bemutatták az úgynevezett Proto-Danksharing kezdeményezést, amely arra hivatott, hogy a különböző második rétegű tranzakciókat még inkább költséghatékonyabbá tegyék, és jelentősen megnöveljék az Ethereum hálózat tranzakció-feldolgozási sebességét.

A Coinbase jelentésének a másik fő témája az intézményi érdeklődés jelenlegi helyzete.

A tőzsde szerint jelenleg az látszik, hogy a piac kezd sokkal érettebb lenni, csökken a volatilitás, és egyre nagyobb igény jelentkezik a kifinomult befektetési stratégiákra.

A Coinbase szerint a kriptobefektetések egy új korszakába lépett a piac, ahol az intézményi befektetők már nagyobb távlatokban gondolkodnak, és a stratégia a spekuláció elé kerül.

A jelentésből kiderül, hogy mind a BTC, mind az ETH esetében nagy növekedés tapasztalható a derivatíva-piacon, növekvő forgalommal, és egyre több ügylettel.

Ez az egyre mélyülő piacot jelzi, és a befektetők számának a növekedését.

„A piaci szereplők több okból is választhatják a BTC derivatívákat, többek között az egyszerűbb rendelkezésre állás, a spot piaci kitettség fedezése, vagy akár a bányászati kockázatok kiküszöbölése céljából. Az is elképzelhető, hogy fedezetként használják ezeket más tokenekben lévő pozíciókhoz, amelyek esetleg nem rendelkeznek derivatíva-termékkel.”

A Coinbase részvénye esetében a befektetők jövedelmező évre számítanak, főleg amiatt, mivel több nagy ETF esetében is ők fogják a letétkezelést végezni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cég papírjai éppen nagyot raliznak, az elmúlt hat hónap során 78%-ot erősödtek, éves időtávon nézve pedig 331% a növekedés mértéke.

A legfrissebb becslések alapján az idei év jelentősen jobb lehet, mint a kriptopiaci lejtmenet legdurvább időszakában, 2022-ben, amelyet számos nagy jelentőségű negatív esemény jellemzett.


Olvastad már? A Ripple vezérigazgatója ünnepli a SEC jóváhagyását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

A DTX Exchange, az Injective és a Fetch AI a piac élére áll, és bikás technikai adatokat mutatnak

Vendégbejegyzés Az AI-piac iránti növekvő optimizmussal számos vezető kriptopénz visszapattant a kulcsfontosságú árszintekre, és bikaerős növekedés előtt áll. Az AI-szektor vezető erősödői közé tartozik a Fetch.ai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!