Mégsem a felezés hajtja felfelé a bitcoin árát?

-

Az ismert aranyrajongó, Peter Schiff nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a közelgő felezés egyáltalán nem olyan fontos a bitcoin árfolyama szempontjából, mint sokan hiszik.

Peter Schiff a Bitcoin feleződéséről

A közgazdász az X platformon osztotta meg a gondolatait a követőivel, külön kiemelve, hogy szerinte minek köszönhető az áremelkedés.

„A felezés nem azt jelenti, hogy a bitcoin-készlet fele eltűnik. Az összes bitcoinnak már több, mint a 90%-a forgalomban van, kibánászták. A felezéssel az újonnan forgalomba kerülő készlet mennyisége csökken le. A hangsúly így nem azon van, hogy a bányászok mennyit dobnak a piacra, hanem az, hogy a jelenlegi tulajdonosok mennyit hajlandóak eladni a sajátjukból.”

Ahogyan az lenni szokott, Schiff posztjára rengetegen reagáltak, és rávilágítottak, hogy a készlet pontos mértéke nagyon is fontos tényező, még ha tényleg nem is az lesz megfelezve.

Volt, aki arra is rámutatott, hogy a bányászoktól érkező friss coinok jelentősége nem túl nagy.

„21 millió bitcoin fog összesen létezni. A bányászoktól jövő friss készlet napi 900, és ha ezt mindet azonnal el is adják, akkor is csak a forgalom töredékét fedezhetik. A jelenlegi napi kereskedési volumen 400 ezer bitcoin környékén mozog, a bányászok hatása ehhez képest szinte elhanyagolható. Nem nulla, de közel sem akkora, mint sokan hiszik.”

Mások megragadták az alkalmat, és elmondták, hogy pont ez az oka, amiért a bitcoin jobb értéktárolónak számít az aranynál, hiszen míg a nemesfém bányászatát fel lehet gyorsítani, a bitcoin esetében ez a megoldás nem működik, a készletet nem lehet semmilyen módon feltornázni.

„A készlet csökkenő ütemű bővülése tovább fogja erősíteni a tulajdonosok meggyőződését, hogy a bitcoin jó értéktároló, még inkább védelmet nyújt a leértékelés ellen. A felezés után a bitcin inflációs rátája az arany fele lesz csak. Az arany készlete 70 évente megduplázódik, és ahogyan a technológia fejlődik, ez csak gyorsulni fog a 21 század további részében.”

Schiff arra figyelmeztette a követőit, hogy a bitcoin az arany alternatívájaként van reklámozva, és ezek a hangok mindig felerősödnek, mikor az árfolyam a mostanihoz hasonlóan emelkedő trendben van.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A múlt hónapban úgy nyilatkozott, hogy az emelkedést mindig esés követi, a befektetők pedig rosszul fognak járni.

Az árfolyam ennek ellenére továbbra is emelkedő pályán mozog, főleg az ETF-ek növekvő igényei miatt, és a jelek szerint túl nagy visszahúzódás nem várható.

Olvastad már? 30%-os adó kivetését követeli Biden a kriptobányászatra – Aggódnia kellene?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!