Egyre olcsóbb az Ethereum használata

-

Az Ethereum Foundation tisztviselője, Tim Beiko nemrégiben elmondta, a Dencun nevű frissítés az Ethereum egyik legfontosabb mérföldkövének számít, és rengeteg újítást hoz a hálózatra.

A március 13-án történt bevezetése ót a legtöbb második rétegű protokoll esetében a tranzakciós jutalékok jelentős csökkenéséről számoltak be a felhasználók.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Beiko úgy fogalmazott, hogy Egyesítés óta a Dancun a legfontosabb frissítés, és ennek megfelelően a hatása is nagy.

Forrás: Dune

A Starknet, az egyik népszerű második rétegű protokoll 99%-kal alacsonyabb díjakkal tud működni a csapat elmondása alapján.

A közösségi médiában egy képernyőképet is megosztottak, amelyen látható, hogy a korábbi átlagos 6 dolláros díj helyett most már 4 centért is lehet tranzakciót végezni.

A hálózat nincs ezzel egyedül, több más protokoll, köztük az Optimism, a Base, és a Zora OP egyaránt drámai díjcsökkenésről adtak hírt.

A legtöbb esetben 10 cent alá estek a díjak, alig 24 órával a frissítés bevezetését követően.

Az egyik legszélesebb körben használt platform, az Arbitrum One, a napokban számolt be arról, hogy szintén nagy frissítést terveznek végrehajtani.

Az Ethereum esetében a Dencun frissítés több különböző fejlesztést vezet be egy időben, köztük a legfontosabbnak egy új adatcsomag-típus, az úgynevezett blob tekinthető, amelyeket majd a második rétegek esetén is be akarnak vezetni.

Ezek használatával úgymond sűrítve lehet adatokat rögzíteni a hálózaton, növelve a hatékonyságot, és csökkentve a költségeket.

Beiko elmondta, a számokat tekintve a mostani frissítés a legnagyobb, most vezetik be a legtöbb újdonságot egyszerre, így a jelentősége az Egyesítéshez mérhető.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A főbb célok a hatékonyság növelése, és a költségcsökkentés lettek, és már az előzetes tesztek során kiderül, hogy a második rétegek esetén is jó eredményekre számíthatnak.

Arra viszont már most felhívták a figyelmet, hogy a blob metódus népszerűsége növelheti a tranzakciók iránti igényt, és így végül mégis megnövelhetik a hálózati díjakat.


Olvastad már? A BNB Chain újabb frissítésre készül, az Ethereum nyomdokaiba lépve

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!