A Bakkt figyelmeztetést kapott a NYSE-től a tőzsdéről való kivezetésre

-

A Bakkt kripto letéti és kereskedési platform figyelmeztetést kapott a New York-i tőzsdétől (NYSE) a tőzsdére való bevezetési szabályok be nem tartása miatt.

A NYSE szerint a platform az elmúlt 30 napban nem tudta 1 dollár felett tartani részvényeinek záróárfolyamát, ezért a tőzsdéről való törlés veszélye fenyegeti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bakkt a probléma megoldását tervezi

A Bakkt szerdán tájékoztatta a NYSE-t arról a szándékáról, hogy orvosolja a részvényárfolyam-eltérést, és megfelel az előírt tőzsdei előírásoknak.

Bakkt

A vállalatnak most hat hónap áll rendelkezésére, hogy részvényeinek árfolyamát a minimális küszöbértéknek megfelelő szintre emelje.

A szabályozás szerint a Bakktnak tájékoztatnia kell a NYSE-t, ha a problémát részvényesi jóváhagyást igénylő intézkedéssel kívánja megoldani.

Ha a részvények árfolyama részvényenként 1,00 dollár fölé emelkedik, és 30 egymást követő kereskedési napon keresztül tartja ezt a szintet, a nem megfelelőség megszűnik.

A Bakkt közölte, hogy minden rendelkezésre álló lehetőséget meg kíván vizsgálni a probléma megoldására, beleértve a részvényesek jóváhagyásától függő esetleges fordított részvényfelosztást is.

A Bakkt eközben nyolc egymást követő negyedévben nettó veszteséget jelentett. A vállalat február elején figyelmeztetett pénzügyi fenntarthatóságára, és aggodalmát fejezte ki, hogy a következő 12 hónapban nem lesz elegendő készpénztartaléka a működés fenntartásához.

A Bakkt egy februári SEC-bejegyzésben elismerte, hogy a következő évben a működési életképességével kapcsolatos kihívások és bizonytalanságok állnak fenn.

Így a kriptoplatform február 14-én szabályozási jóváhagyást kapott arra, hogy 150 millió dollár értékben új részvényeket ajánljon fel a pénzügyi probléma megoldásához szükséges tőkebevonás érdekében.

A Bakkt piaci kihívásai

Az Intercontinental Exchange (ICE), a NYSE anyavállalata 2018-ban hozta létre a Bakkt-ot, és többségi tulajdonrésszel rendelkezik a kriptovállalatban. A Bakkt 2021 októberében debütált a NYSE-n.

A cég az induláskor intézményi ügyfeleket kiszolgáló platformként pozícionálta magát a kriptotranzakciók, tárolás és kiadások terén.

Eleinte egy lakossági alkalmazást is bevezetett. A lakossági alkalmazást azonban 2023 februárjában megszüntették az alacsony elfogadottság miatt, a más kriptotőzsdék által támasztott intenzív verseny közepette.

A vállalat első vezérigazgatója, Kelly Loeffler mindössze egy évig, 2020 és 2021 között Georgia állam amerikai szenátoraként tevékenykedett.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bakkt részvényei szerdán 0,5978 dolláron zártak, ami 80 millió dollár körüli piaci kapitalizációt eredményezett.

Ez az érték jelentős csökkenést jelent 2021 októberéhez képest, amikor a részvényt részvényenként 40 dollárra értékelték.

Olvastad már? Az altcoinok, amelyek túlszárnyalhatják a Solana-t: Egy pillantás a piac vezetőinek jövőjébe

KRIPTOVALUTA VÁ

KRIPTOVALUTA VÁ

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!