A kiptorajongók számára talán az a legjobb hír, hogy a „Crypto” című filmnek nagyon kevés köze van a kriptopénzekhez.

Olvastad már?  Vajon ki lehet Satoshi Nakamoto? John McAfee elvileg tudja a választ

Leginkább az orosz maffiával, pénzmosással és egy olyan főszereplővel foglalkozik, aki egy depressziós zombiként vergődik át a film történetén.

A kriptopénzek három alkalommal kapnak szerepet a filmben:

1. Kiderül, hogy egy nagy bank attól fél, hogy a kriptopénzek majd feleslegessé teszik a bankokat, ezért titokban kriptopénzeket vásároltak, hogy felvigyék az árfolyamukat, mivel úgy gondolják az emberek majd nem engedhetik meg így maguknak, hogy kriptopénzt vásároljanak.

Ennek ugyan nincs sok értelme, hiszen amikor emelkedik a kriptopénzek árfolyama, a kereslet is növekedni szokott, de ez nem is egy jelentős történetszál.

2. Az orosz maffia ugyanennél a banknál mossa tisztára a pénzét, leginkább kriptopénzekkel. A részletes elég homályosak, de elvileg a bank egyik alkalmazottján keresztül tudják ezt véghez vinni.

3. Egy nehezen futó italbolt tulajdonosa azzal keres egy csomó pénzt, hogy ICO-kba fektet, emellett kriptopénzt is bányászik az üzlet alagsorában. Bárcsak ilyen egyszerű lenne!

A film főszereplője a Beau Knapp által alakított Martin Duran.

A sztori szerint Martin egy neves üzleti egyetemen szerzett végzettséget, akinek átlagos melója van egy banknál.

Miután elszúr egy üzletet egy nagy céggel, büntetésképpen a bank egyik kis fiókjához kerül, ami saját szülővárosában található.

Nagyon sok jelenet játszódik ebben a bankban, de ügyfeleket sosem látunk. Martin új munkaköre az lesz, hogy pénzmosás után nyomozzon, annak sincs sok értelme, hogy ehhez el kell költöznie, de mindegy is.


Martin figyelmébe akad egy jól menő közeli művészeti galéria, ahol több millió dollár értékben árulnak képeket.

A galériában dolgozó nők vonzónak találják Martint, ami a film egyik legnagyobb érdekessége.

Martin egy vékony, sápadt alak, aki nagyon mély és monoton hangon beszél és nagyon ápolatlan az arcszőrzete.

Mindegy jelenetben ugyanazt a sötét öltönyt, fekete nyakkendőt és cipőt viseli, még akkor is amikor az erdőbe megy randizni az Alexis Bledel által játszott galériában dolgozó szereplővel.

Ő is megmondja Martinnak, hogy legközelebb más cipőt hozzon.

Martin gyanúsnak találja a galéria anyagi hátterét, ki is derül, hogy ez az orosz maffiához kapcsolható, akinek a fejét Vincent Kartheiser alakítja.

A maffiózók megtudják, hogy Martin és az italboltot vezető barátja tud a maffia és a galéria kapcsolatáról.

Ezután sok erőszak és zűrzavar történik Martin és a maffia között.

A sztori másik szálán Martinnak gondjai vannak családjával, akikkel régóta nem tartja a kapcsolatot. Luke Hemsworth által alakított bátyja nem örül túlságosan Martin visszatérésének.

A Kurt Russel által alakított apja (aki talán a filmtörténet legkoszosabb pólóját viseli az egész filmben) örül a fiának és abban reménykedik, hogy kibékülnek a fiai.

Martin a sztori végén otthagyja állását és visszatér a farmra, hogy segítsen apjának és testvérének. Martin és testvére ekkor mosolyodik el először az egész filmben.

Martin ezután kriptopénzt kezd bányászni a családi farmon. Bárcsak ilyen egyszerű lenne, nem?

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!