„Megbízható és biztonságos” oracle-hálózatot indít a Binance

-

A blokklánc és a való világ közötti hidak kulcsfontosságúak a Web3 számára.

A Binance elindított egy oracle hálózatot a BNB Chain ökoszisztémájához, amely összeköti a blokkláncot a valós világ adataival és fordítva.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezzel egy időben elindult egy tíz BNB-projektet érintő „early bird” program is.

A projektek, amelyek már integrálták a Binance Oracle-t, a BNB Chain legnagyobb csapatai közé tartoznak: a Venus hitelezési protokoll (770 millió dollár zárolt értékkel, azaz TVL), az Alpaca Finance hozamtermelő platform (510 millió dollár TVL) és az Ankr likvid stake-szolgáltató (101 millió dollár TVL) – írja a DeFi Llama.

Az orákulumok lehetővé teszik, hogy az okosszerződések hozzáférjenek a blokkláncon kívül létező adatokhoz.

Egy protokoll például azt szeretné, ha az okosszerződése árát értékpapírárak, makrogazdasági mutatók vagy akár időjárási adatok alapján határoznák meg.

„Az orákulumok használata a blokkláncon kívül zajló eseményekről való tudás drámai növelésére szolgának, lehetővé téve számára, hogy meghatározott akciókkal reagáljon a külső eseményekre, és ez kulcsfontosságú lesz” – mondta Gwendolyn Regina, a BNB Chain befektetési igazgatója egy nyilatkozatban.

Kezdetben a Binance Oracle indexárakat fog biztosítani a legnépszerűbb digitális eszközökhöz.

A Binance Oracle adatsémája. Kép: Binance.

A bejelentés hangsúlyozta a biztonságot: intelligens algoritmusok fogják ellenőrizni az árakat a pontosság és a konzisztencia szempontjából, és egy adatfelügyeleti architektúrát is létrehoztak.

A Binance szerint a hálózat helyreállítási időcélja, vagyis a leállással szembeni tűrőképessége „közel nulla”.

Minden egyes adattovábbítást egy elosztott „Threshold Signature Scheme” segítségével felügyelnek majd, és a Binance nyilvános titkosítási kulcsával ellenőrzik, hogy az adatok ne módosuljanak – magyarázta a vállalat.

Bár gyakran kulcsfontosságú része a blokklánc ökoszisztémának, az orákulumokat nemrég kriptohackek során kihasználták.

Nemrég egy támadó 100 millió dollárt lopott el a Mango Markets Solana DeFi kereskedési platformjáról.

A támadó képes volt felvenni egy 100 millió dolláros kölcsönt, miután felhajtotta az MNGO token árfolyamát, és úgy állította be, mintha több biztosítékkal rendelkezne, mint amennyivel valójában rendelkezett.

„Az orákulum [pontosan] jelentette az MNGO jelenlegi árfolyamát” – írta Bankman-Fried a Twitteren. „Csak éppen az „aktuális ár” nem volt igazán közel sem a tisztességes ár.”

A közelmúltban egy támadó kihasználta a Curve Finance árorákulumban lévő sebezhetőséget, hogy kihúzzon egy 220.000 dolláros villámkölcsön-támadást a QuickSwap decentralizált tőzsdén (DEX). A Polygon DEX a támadás után lezárta a hitelezési protokollját.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

Olvastad már? 1 milliárd dollárnyi bitcoin likvidálódott a hathetes csúcsok miatt

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!