Beszigorít az Apple a kriptoappok számára

-

Az Apple legújabb, az App Store-ba applikációikat bevinni kívánó fejlesztőknek szóló irányelvei szerint a kriptotőzsdei alkalmazások csak a kriptopénzek átutalását segíthetik elő az engedélyezett tőzsdékre.

Ahol a funkciók feloldásához fizetésre van szükség, ott az Apple szerint az alkalmazások csak „alkalmazáson belüli vásárlási pénznemeket használhatnak”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csak alkalmazáson belüli vásárlási pénznemek használhatók

Az Apple App Store-ban található alkalmazásokra vonatkozó, október 24-én bemutatott frissített iránymutatásaiban az Apple Inc. szerint a kriptotőzsdei alkalmazások „megkönnyíthetik a kriptopénzek tranzakcióit vagy átutalásait egy jóváhagyott tőzsdén”.

Emellett az ilyen tranzakciókat csak „olyan országokban vagy régiókban lehet kínálni, ahol az alkalmazás rendelkezik a kriptopénzváltás nyújtásához szükséges megfelelő licencekkel és engedélyekkel”.

A technológiai vállalat azt is tisztázta, hogy a kriptotárca-alkalmazások „megkönnyíthetik a virtuális valuta tárolását, feltéve, hogy azokat szervezetként bejegyzett fejlesztők kínálják”.

Az új irányelvek szerint azonban az alkalmazások nem bányászhatnak kriptót és nem kínálhatnak „valutát feladatok elvégzéséért, például más alkalmazások letöltéséért”. Az egyetlen kivétel a kriptobányászat tilalma alól az, ha „a feldolgozás [az] eszközön kívül történik”.

A kriptotovábbító alkalmazások használatának korlátozása mellett a legújabb irányelvek szerint a fejlesztői alkalmazások „nem használhatják saját mechanizmusaikat a tartalom vagy a funkciók feloldására, például licenckulcsokat, kiterjesztett valóságot, QR-kódokat, kriptopénzeket és kriptopénz-tárcákat”.

Hasonlóan érinti ez a követelmény a digitális ajándékkártyákat, tanúsítványokat, utalványokat és kuponokat, amelyek digitális árukra vagy szolgáltatásokra válthatók be.

Az App Store alkalmazáson belüli vásárlási funkcióját használó alkalmazásokra az Apple 30%-os díja vonatkozik, amelyet az alkalmazáskészítők a múltban már sokat kritizáltak.

Ami a non-fungible tokeneket (NFT) illeti, az Apple szerint az alkalmazások használhatják az alkalmazáson belüli vásárlást, ha ilyen tokenekhez kapcsolódó szolgáltatásokat értékesítenek.

A technológiai óriás azt is tisztázta, hogy az alkalmazás felhasználói „megtekinthetik saját NFT-iket”, feltéve, hogy a tokenek tulajdonjoga „nem old fel alkalmazáson belüli funkciókat”.

Az Apple azt is elmondta:

„Az alkalmazások lehetővé tehetik a felhasználók számára, hogy mások tulajdonában lévő NFT-gyűjteményeket böngészhessenek, feltéve, hogy az alkalmazások nem tartalmazhatnak olyan gombokat, külső linkeket vagy egyéb cselekvésre való felhívásokat, amelyek az ügyfeleket az alkalmazáson belüli vásárlástól eltérő vásárlási mechanizmusokhoz irányítják.”

A fejlesztőknek címzett üzenetében az Apple ragaszkodott ahhoz, hogy a frissített irányelvek „biztonságos élményt biztosítanak a felhasználók számára az alkalmazások” használata során, ugyanakkor minden fejlesztőnek lehetőséget adnak arra, hogy „sikeresek legyenek”.

Az NFT-k mint a kriptóhoz vezető átjárók a mobiljátékosok számára

Egyes kritikusok, köztük Daniel Mason angyalbefektető szerint azonban az Apple legújabb iránymutatásai azt mutatják, miszerint a technológiai cég eltökélt szándéka, hogy megakadályozza, hogy a pénz kikerüljön az ökoszisztémájából.

Egy Twitter-threadben, amelyben kifejtette gondolatait arról, hogy az Apple miért frissítette az alkalmazásszabályait, Mason elismeri, hogy az NFT-vásárlás engedélyezése alkalmazáson belüli vásárláson keresztül „megnyitja az utat az NFT-k mint a kriptóba vezető átjáró előtt a mobiljátékosok számára”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az angyalbefektető ugyanakkor megjegyzi, hogy a más vásárlási módszerek tiltása és a felhasználók átirányítása azt jelenti, hogy más szolgáltatók nem tudnak majd tőkét kovácsolni belőle.

Elmondta: „Az újonnan bevezetett szolgáltatások nem jelentenek problémát a piac számára:

Az Apple a $$$-t az ökoszisztémában akarja tartani. Nem használhat más fizetési megoldásokat, vagy „nem tartalmazhat gombokat, külső linkeket vagy egyebet” – Ez megnehezíti más szolgáltatók számára a csatlakozást és a tőkésítést.”

Azzal kapcsolatban, hogy az Apple rábólintott az engedélyezett kriptotőzsdék alkalmazásai által végzett kriptotranszferekre, Mason azt javasolta, hogy ez a követelmény inkább pontosítás, mint új szabály.

Mason szerint azok, akik akár az elsődleges, akár a másodlagos NFT-vásárlások terén versenyezni akarnak az Apple-lel, már most vesztesek.

Az olyan tőzsdéket, mint az Opensea és a Magic Eden, valamint a Moonpayhez hasonló fizetési rámpákat nevezte meg a vesztesek között.


Olvastad már? Ár elemzés- DOGE, MATIC

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!