Ár elemzés- DOGE, MATIC

-

A Bitcoin növekvő korrelációja az arannyal, az S&P 500-zal és a Nasdaq 100-zal azt jelzi, hogy a befektetők a BTC-t relatív biztonságos menedéknek tekintik.

A folyamatban lévő kriptovaluta-bear piac ellenére a befektetők egyre inkább a Bitcoin felé néznek.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jelenleg a BTC közel 20 000 dolláros árfolyamot törte meg.

Forrás: coin360.com

A Bank of America digitális stratégái szerint a Bitcoin és az arany közötti korreláció növekedése (XAU) az egyik fő mutató, amely a befektetők BTC-be vetett bizalmát mutatja a folyamatban lévő gazdasági visszaesés közepette.

A Bitcoin korrelációja az arannyal, amelyet általában inflációs fedezetként tartanak számon idén növekszik, és október elején érte el a legmagasabb éves szintet .

A növekvő korrelációs trend szeptember 5-én kezdődött, miután 2021 júniusától nulla közelében maradt, és 2022 márciusában negatívba fordult.

A bitcoin egy fix kínálatú eszköz, amely végül inflációs fedezetté válhat.

A BTC/XAU korreláció növekedése azonban nem az egyetlen mutató, amely jelzi a befektetők növekvő bizalmát a Bitcoinban, mint értéktárolóban.

DOGE

A bikák kísérletei a Dogecoin meglökésére a mozgóátlag felettiek jelentős ellenállásba ütköztek a medvék részéről. Az eladók most megpróbálják 0,06 dollár közelébe süllyeszteni az árat.

Forrás: tradingview.com

A csökkenő 20 napos EMA (0,06 USD) és a 45 alatti RSI azt sugallja, hogy a medvék előnyben vannak.

Ha az eladók a támogatás alá süllyesztik az árat, a DOGE/USDT pár a júniusi mélypontra, 0,05 dollár közelébe süllyedhet.

A bikáknak minden erejükkel meg kell védeniük ezt a szintet, mert ha a támasz megreped, a pár megkezdheti a csökkenő trend következő szakaszát.

Ha a bikák meg akarják akadályozni az összeomlást, akkor gyorsan a mozgóátlagok fölé kell tolniuk az árat.

A pár ezután 0,07 dollárig emelkedhet, ahol a medvék ismét erős ellenállásba ütközhetnek.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

MATIC

Polygon Matic október 19-én 0,88 dollárról visszaesett, és október 21-én a mozgóátlag alá esett.

Az, hogy a bikák nem tudták megvédeni a mozgóátlagokat az újrateszt során, negatív előjel.

Forrás: tradingview.com

Ha az ár a mozgóátlag alatt marad, megnő annak a valószínűsége, hogy a 0,71 és 0,69 dollár közötti támogatási zónába esnek.

Ha az árfolyam visszapattan erről a zónáról, az azt sugallja, hogy a MATIC/USDT pár néhány napig szűkebb tartományban konszolidálhat 0,69 és 0,88 dollár között.

A lapos mozgóátlagok és a középpont alatti RSI szintén konszolidációra utal a közeljövőben.

Másrészt, mivel az árfolyam gyorsan megfordította az irányt, és 0,88 dollár fölé emelkedett az árfolyam ami pozitív hangulatot teremtett a Polygon piacán.

A pár ezután 0,94 dollárig, később pedig 1,05 dollárig kúszhat fel.


Olvastad már? Egy új metaversum epikus játékcsatákat ígér egy magával ragadó virtuális világban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!