Megakadályozhatja-e a Cardano júliusi hard forkja az ada zuhanását?

-

Az ADA árfolyama egy kulcsfontosságú technikai támaszszint fölé került a Cardano nagyszabású frissítése előtti napokban.
A Cardano (ADA) egy medvés folytatási mintázatot kezdett festeni a hosszabb időtávú grafikonjain, ami növeli annak valószínűségét, hogy augusztusig egy nagyobb árfolyamzuhanáson megy keresztül.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ADA árfolyamát 60%-os zuhanás fenyegeti

A medve zászlónak nevezett minta akkor alakul ki, amikor az árfolyam egy erős lefelé irányuló mozgás után egy csökkenő trendvonal-ellenállás és egy emelkedő trendvonal-támasz által meghatározott tartományon belül konszolidálódik.
Emellett a konszolidációs mozgások a kereskedési volumenek csökkenését kísérik.
A medve zászlók jellemzően azután oldódnak fel, hogy az ár a trendvonal-támasz alá törik, és általában az előző nagy csökkenő trend magasságával megegyező mértékben eshetnek, amit „zászlórúdnak” nevezünk, ahogyan az alábbi grafikonon is látható.

ADA/USD háromnapos árfolyamgrafikon „medve zászló” beállítással. Forrás: B: TradingView

Ennek eredményeképpen az ADA medve-zászló struktúrája alatti döntő bontás az ada árfolyamának a zászlórúddal megegyező hosszúságú szintig tartó kiterjedt csökkenését jelentheti.
Más szóval, a Cardano árfolyamának célértéke 0,20 dollár, ami több mint 60%-os csökkenést jelent a június 28-i árfolyamhoz képest.
Eközben az ada a jelek szerint konszolidálódik a zászlótartományon belül, a közelgő előfeszítés pedig a bikák felé néz.
Ez megnyitja az ADA/USD számára az ajtót, hogy júliusra az árfolyam a 0,46 dollárt közelében lévő emelkedő trendvonal támaszáról a 0,60 dollár körüli csökkenő trendvonalú ellenállás felé emelkedjen.

A Cardano Vasil hard forkja

Az átmeneti medvés kilátások ellenére a Cardano lendületet kaphat a közelgő „Vasil” hard forkból.
Az eredetileg június végére tervezett frissítés most valamikor júliusban lép életbe, és célja a Cardano-hálózat sebességének és skálázhatóságának javítása.
Emellett a Vasil várhatóan fejlesztőbarátibbá teszi a Cardanót, ami a támogatók szerint akár a rivális első rétegű blokkláncok projektjeit is vonzhatja, ami az ada iránti megnövekedett kereslethez vezethet.
Az ada árfolyama a Cardano hard forkjait megelőző napokban már korábban is emelkedett, ami az alábbiakban látható kedvező technikai adatok mellett növelheti az esélyeit a ralira.

ADA/USD háromnapos árfolyamgrafikon „medvebocs” beállítással. Forrás: TradingView

Ráadásul az ADA a hard fork után a híreket eladva kemény zuhanásnak indult.
Így a Cardano a Vasil júliusi életbe lépése után a lejtmenet folytatására készülhet, ami összhangban lenne a fentebb tárgyalt medvés zászóval.

ADA/USD és Nasdaq heti korrelációs együtthatója. Forrás: TradingView

Ugyanakkor a Cardano árfolyama a Federal Reserve kamatemelése közepette továbbra is szinte egy ütemben halad az amerikai részvényekkel, ami rövid és közép távon továbbra is lefelé irányuló nyomást gyakorolhat az árfolyamára.

Olvastad már? Emelkedőbe fordulhat a Dogecoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!